Nieuws

Al het nieuws over het Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren

 
De datum voor 2024 is vastgesteld op vrijdag 5 april 2024.
De winnaars van de regionale keuringen ontvangen een uitnodiging voor het NK.


De datum voor het Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren is vastgesteld!
Het NK Tulpenkeuren is traditioneel bij bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse.
Keukenhof opent op 23 maart 2023 weer de deuren en bezoekers vanuit de hele wereld zullen weer naar Lisse komen om de bloemenpracht te bewonderen. 
Van 28 maart tot en met 31 maart worden weer bezoekerskeuringen georganiseerd, waarbij leerlingen van Fioretti en het Vonk College de vele nationaliteiten zullen meenemen in het Tulpenkeuren.
Ondertussen worden vanaf eind januari door de regio's de lokale keuringen gehouden. De winnaars daarvan worden uitgenodigd om deel te nemen aan het Nationaal Kampioenschap Tulpenkeuren.

De datum voor het NK Tulpenkeuren is vastgesteld op vrijdag 31 maart 2023!


Na twee jaar noodgedwongen afwezigheid komt de Lentetuin Breezand van woensdag 1 t/m zondag 5 maart 2023 met de 41ste terug. De show krijgt bovendien een nieuwe uitstraling.
[Lees verder bij Greenity]


Het zat er natuurlijk dik in dat er ook dit jaar geen NK Tulpen Keuren gehouden zou kunnen worden. Belangrijkste oorzaak is wederom het Corona virus, Door alle overheidsmaatregelen, maar ook omdat risico’s door de regionale besturen tot nul werden terug gebracht, werden er in de meeste regio’s geen regionale keuringen georganiseerd. Zij vormen de basis voor het NK. Uitzondering is de regio Niedorp, die een digitale keuring heeft georganiseerd. Deze is overigens voor keurders uit andere gebieden ook toegankelijk. Ondanks deze mogelijkheid is het bestuur tot dit moeilijke besluit van het niet doorgaan gekomen, maar spreekt de hoop uit dat Keukenhof in elk geval haar kleurenpracht weer aan heel veel bezoekers mag tonen dit jaar.IJs en weder dienende wordt het Nederlands Kampioenschap Tulpen keuren in 2021 gehouden op vrijdagmiddag en –avond 26 maart. Het al of niet doorgaan is natuurlijk geheel en al afhankelijk van wat het coronavirus tegen die tijd doet en of Keukenhof haar poorten kan openen.
Mocht dat het geval zijn dan zal er net als andere jaren ook weer een keuring voor de bezoekers aan onze nationale bloementuin worden georganiseerd. Deze zal duren van donderdag 25 maart tot en met woensdag 31 maart 2021.


Geen slot aan het tulpen keuren op 27 maart 2020 .
Nadat in januari de regionale keuringen een start hadden gemaakt met het doel om uiteindelijk een vertegenwoordiging naar het Nederlands Kampioenschap te kunnen afvaardigen, gooide Corona behoorlijk roet in het eten.Vrijdagmiddag- en avond 27 maart 2020, de dag der kampioenen

Het bestuur van de stichting NK Tulpen Keuren heeft in overleg met Keukenhof besloten het Nederlands Kampioenschap te houden op vrijdagmiddag- en avond 27 maart 2020.Many foreigners were judging tulips in Keukenhof
Tijdens de laatst gehouden Lenteflora in Lisse konden de bezoekers weer meedoen aan een tulpenkeuring.De tulpenkeuring tijdens de Drieban Flora in Venhuizen vindt niet plaats op donderdag 7 februari 2019 maar op de vrijdagavond daaropvolgend, namelijk op 8 februari a.s. Dat heeft alles te maken met de nieuwe locatie van de tentoonstelling.
Deze keuring telt onder voorwaarden mee voor een wild-card voor deelname aan het Nederlands kampioenschap. Deze wild-cards zijn strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.

 Hulde aan studenten van het Fioretti College uit Lisse.
Tijdens de dagen rondom het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren eind maart 2018, konden de bezoekers aan Keukenhof ook ondervinden wat dat tulpen keuren eigenlijk is.Op donderdag 29 maart 2018 was het weer zo ver. Het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren werd voor de 27ste keer georganiseerd en niet op de gebruikelijke vrijdag. Dit vanwege Goede Vrijdag die op de 30ste viel. Niemand kon bevroeden wat er die bijeenkomst nog allemaal stond te gebeuren.Op een tweetal keuringslocatie was het mogelijk om een zodanig goed resultaat te behalen dat de Stichting NK Tulpen Keuren een zogenaamde wild-card kon verstrekken.Het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren wordt dit jaar gehouden op donderdagmiddag en -avond 29 maart 2018 in het Willem Alexander Paviljoen van Keukenhof in Lisse.In tegenstelling tot vele andere jaren wordt het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren in 2018 niet op een vrijdag georganiseerd maar op donderdagmiddag en –avond 29 maart.Om als vertegenwoordiger/ster van een regionale afvaardiging aan het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren deel te kunnen nemen moet er minimaal bij diezelfde regio aan 3 keuringen zijn deelgenomen. Het bestuur hiervan kan op een gemotiveerd verzoek afwijken.Op vrijdagmiddag- en avond 24 maart 2017

Het bestuur van de stichting NK Tulpen Keuren heeft in overleg met Keukenhof besloten het Nederlands Kampioenschap te houden op vrijdagmiddag- en avond 24 maart 2017Tulpenkeuren in Keukenhof.

Sommige bezoekers kennen de kneepjes van het vak.

Tijdens de dagen rondom het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren eind maart, begin april 2016, konden de bezoekers aan Keukenhof ook ondervinden wat dat tulpen keuren eigenlijk is.

 Tijdens de Lenteflora in de hallen van de HOBAHO in Lisse (19, 20 en 21 februari) konden de bezoekers weer deelnemen aan een wedstrijd tulpen keuren. Daartoe stonden een drietal potten met tulpen opgesteld.Op woensdag 19 februari 1992 nodigde de Stichting Westfriese Flora te Bovenkarspel deelnemers uit voor de tulpenkeuringswedstrijd om het kampioenschap van Nederland.Van StedeBroec ontvingen wij de eerste keuringsuitslagen, ze staan als eerste op deze site!


Vrijdag 22 januari a.s. starten we met een nieuw seizoen tulpenkeuren in de Schoof in Wervershoof. Heeft u er al zin in? Wij in ieder geval wel!Nederlands kampioenschap Tulpen Keuren 2016
De stichting NK Tulpen Keuren en Keukenhof zijn overeen gekomen dat het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren in 2016 zal worden gehouden op vrijdagmiddag en –avond 1 april 2016 in het Willem Alexander Paviljoen in Keukenhof te Lisse.

 


Nieuws van 2015 en eerder.

Internationale belangstelling voor tulpenkeuring in Lisse

Tijdens de Lenteflora, de bolbloemententoonstelling in Lisse, konden de bezoekers weer deelnemen aan het tulpen keuren. Naast 2 voorbeeldpotten moesten er 3 potten tulpen gekeurd worden op de onderdelen “poot”, blad, bloem en de algehele stand. Gekeurd moesten worden de soorten Rescue, Oranje Princess en Saami. Een groot aantal bezoekers aan deze tentoonstelling heeft aan de keuring mee gedaan. Te veel bezoekers lieten de kansen echter liggen om een overheerlijke taart te winnen. Dat moet in 2016 natuurlijk veranderen.

Onder de deelnemers aan de keuring bevonden zich ook een paar bezoekers uit België, waarmede deze keuring een internationaal karakter kreeg. Vastgesteld moet bovendien worden dat er zich daar ook kenners van tulpen bevinden, want de derde plek werd ingenomen door een van onze buren.

De uitslag luidt:
1. Bastiaan Breed Lisse
1. Cock Heemskerk Sassenheim
3. Eliane Kiesekoms Rillaar, België
4. Charlize v.d. Putten Lisse
5. Monique Boon,Lisserbroek
De beide nummers 1 hebben hun prijs inmiddels ontvangen.


Tulpenkeuring tijdens Mechanisatie Tentoonstelling geen succes.

Nadat de tulpen keuringen tijdens de Mechanisatietentoonstelling te Vijfhuizen al een paar jaar wat belangstelling betreft wat tegenvallen, besloten de besturen van de Stichting NK Tulpen Keuren en van de Mechanisatie-tentoonstelling Bollenstreek het over een andere boeg te gooien. Deelnemers aan de bijenkomsten waar men punten kon behalen voor de spuitlicentie, konden aan een speciaal voor hen georganiseerde tulpenkeuring deelnemen. Het bestuur van de Stichting Mechanisatie-tentoonstelling Bollenstreek stelde voor de winnaar van elke dag een hele mooie prijs beschikbaar. Het heeft helaas niet mogen baten. Ondanks dat gegeven zijn er 2 winnaars uit de bus gekomen en wel de heren N.Q Laan uit Julianadorp en Sjors Veldt uit Heemskerk.
Nadat de regionale juryleden de klokken op 13 januari hadden gelijk gezet en gezamenlijk tot de punten toekenning van de door de stichting NK Tulpen Keuren geplaatste potten waren gekomen, konden ook de bezoekers aan de Mechanisatie tentoonstelling hun kennis toetsen. Daarbij was het duidelijk dat de gescoorde punten konden worden “meegenomen“ naar de regionale keuringen en daar gebruikt konden worden, als men niet alle keren in de betreffende regio aan de keuringen kon deelnemen. Ook bij deze keuring bleek de belangstelling niet bijster groot. Of er bij de bezoekers aan de tentoonstelling sprake is van valse schaamte is niet duidelijk. Duidelijk werd wel dat bekende deelnemers aan de regionale keuringen deze mogelijkheid aangrepen om hun kennis nog even te toetsen.
Bij de senioren bleek dat Mark Ruiter uit Venhuizen het keuren zeker nog niet is verleerd. Bij de junioren gingen Seb van Zanten en Noud Hulsebosch gelijk op, maar Seb van Zanten trok uiteindelijk aan het langste eind.
De uitslag is:
Senioren
1 Mark Ruiter, Verhuizen winnaar met 18,5 strafpunten
2 Joost Bakker, Grootebroek 21,5 strafpunten
3 Axel Vroling, Bovenkarspel 22,5 strafpunten
Junioren
1 Seb van Zanten, Julianadorp winnaar met 21 strafpunten
2 Noud Hulsebosch, Julianadorp 21,5 strafpunten
3 Merel Koeman, Zwaagdijk
De winnaars kunnen op niet al te lange termijn hun prijs tegemoet zien.


Studenten Fioretti College Lisse krijgen eerste instructies.

Tulpenkeuren lenteflora 2014
foto Willem van Zuijlen

Na de nodige voorbereidingen door docent Peter Nederpel , kon de voorzitter van de stichting NK Tulpen Keuren, Gerard van Dijk, op donderdagmiddag 15 januari 2015 een groot aantal studenten van het Fioretti College in Lisse verwelkomen tijdens de bloem- & relatiedagen van CNB. Doel van de bijeenkomst was om deze leerlingen wegwijs te maken in het tulpen keuren en met name om uiteen te zetten wat er van hen wordt verwacht tijdens de bezoekerskeuring, die wederom in de week van het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren in maart binnen de muren van Keukenhof gaat plaatsvinden.

Aan de hand van een echte pot tulpen vertelde Van Dijk wat het tulpen keuren precies voorstelt en werd het de studenten duidelijk dat zij de bezoekers aan het tulpen keuren moeten zetten door ze aan te spreken en te verzoeken deel te nemen. Nadat zij nog een rondleiding hadden gehad o.l.v. Diane Gortzak keerde zij wederom naar huis met een aantal begrippen rijker. De poot, de bladstand, en de bloemkwaliteit kunnen deze dames en heren niet meer voor verrassingen plaatsen.


Keuringsseizoen 2015 van start

Op dinsdag 13 januari 2015 begint het nieuwe keuringsseizoen weer en deze keer wordt de aftrap gegeven tijdens de Mechanisatietentoonstelling in Vijfhuizen. Zowel op dinsdag 13 januari als op woensdag 14 januari kan er gekeurd worden. Voor de deelnemers aan de bijeenkomsten voor de spuitlicentie tijdens deze tentoonstelling stelt het bestuur van de Stichting Mechanisatie-tentoonstelling Bollenstreek een mooie prijs voor de winnaar beschikbaar. Voor de overige deelnemers/deelneemsters zal het bestuur van stichting NK Tulpen Keuren de prijs voor de senioren en die voor de junioren ter beschikking stellen.
De gescoorde punten kunnen onder voorwaarden worden meegenomen naar de keuringen in de regio en zijn na afloop van de Mechanisatietentoonstelling bij het secretariaat van de stichting op te vragen.


Nederlands Kampioenschap Tulpen keuren 2015
Het bestuur van de Stichting Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren heeft besloten de wedstrijd om dit kampioenschap te organiseren op vrijdagmiddag en – avond 27 maart 2015. Het kampioenschap wordt net als in 2014 gehouden binnen de muren van het bloemenpark Keukenhof in Lisse. Voorafgaande aan deze wedstrijd zullen de bezoekers aan dit bloemenpark van 24 maart tot en met 27 maart 2015 in de gelegenheid worden gesteld om ook aan een tulpenkeuring deel te nemen.

NK Tulpen Keuren naar Keukenhof
Keukenhof en stichting NK Tulpen Keuren trekken gezamenlijk op.

De Stichting Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren organiseert de komende jaren het NK Tulpen Keuren op Bloemententoonstelling Keukenhof. Hiermee is de continuïteit voor het NK Tulpen Keuren gewaarborgd. Voor Keukenhof betekent het nog meer binding met de sierteeltsector.

Het verheugt de stichting NK Tulpen Keuren dat de keuring op deze wijze wordt gecontinueerd. Het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren vindt plaats op vrijdag 28 maart 2014.  

Bezoekers aan Keukenhof krijgen de gelegenheid om aan een echte tulpenkeuring deel te nemen. In het Willem-Alexander paviljoen, waar 80.000 tulpen in bloei staan, worden zij daarbij begeleid door studenten. Het keuren van deze tulpen vindt plaats van 25 tot en met 28 maart 2014.  


Bezoekerskeuring Keukenhof een groot succes!
Met dank aan de studenten van het Fioretti College.

Tijdens de week dat het gewas Tulp centraal stond bij Keukenhof konden de bezoekers, vooruitlopend aan het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren, zelf proberen een aantal potten tulpen te beoordelen. Onder  groot enthousiasme van 19 studenten van het Fioretti College te Lisse werden de bezoekers aangesproken en “verleid” om aan het spelletje, dat Tulpen Keuren heet, mee te doen. Ruim 600 personen uit 43 landen maakten gebruik van deze gelegenheid en moeten zeker het gevoel gehad hebben als deskundige de keuringstafels weer te kunnen verlaten. Omdat de keuringen 4 dagen zouden duren en de temperatuur in het Willem Alexander Paviljoen niet koud te noemen was, moesten de potten vervangen worden. Extra werk derhalve voor de jury die bestond uit de heren Gerard van Dijk, Pieter Heemskerk, Marius Nieuwenhuis en Willem van Zuijlen. Natuurlijk moesten de studenten ook  zelf keuren en ook dat ging hen niet slecht af. Voordat het Nederlands Kampioenschap begon op 28 maart 2014 werden zij in het zonnetje gezet en uitgebreid bedankt door voorzitter Van Dijk.
Omdat er onder de deelnemers van deze bezoekerskeuring heel veel Nederlands ingezetenen waren, maakten zij de beste kans om te winnen.  Dat bleek dan ook het geval te zijn. De winnaars zijn:
Voor de soorten Henny van de Most, Donau en Hermitage,  Janie Verboon uit Voorschoten
Voor de soorten Columbus. Viking en Trick,  Sjoerd Schaafsma uit Den Haag
Voor de soorten Leen van de Mark, Bolroy Pink en Unique de France,  A. Mense uit Hillegom
Voor de soorten Match, Fascination en Darwi Snow, Jolanda Waijboer uit Zuid-Scharwoude.
De winnaars en winnaressen kunnen binnen niet al te lange tijd hun prijs tegemoet zien.


Nederlands Kampioenschap Tulpen gaat internationaal.

A.J.J. (Ton Senior) Langedijk Nederlands Kampioen 2014
Nadat de bezoekers aan Keukenhof al 4 dagen lang, onder begeleiding van studenten van het Fioretti college,  een aantal potten met tulpen hadden mogen keuren, was het op vrijdagmiddag 28 maart 2014 de beurt aan de professionals. Voor het eerst in de geschiedenis vond het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren plaats binnen de muren van Keukenhof. Na afloop was een ieder het er over eens dat, dat voor herhaling vatbaar is. Voordat die conclusie getrokken kon worden, vreesde de organisatie echter met grote vrezen. Het was zo warm dat de ontwikkeling van de potten tulpen veel te snel verlopen zou, zo was de gedachte. Dat viel gelukkig alles mee, vooral ook omdat er nog een plekje te vinden was in het Willem Alexander Paviljoen waar de schaduw de temperatuur wat temperde.

Na de officiële opening door de directeur van Keukenhof, de heer Bart Siemerink en een dankwoord aan de studenten van het Fioretti college door stichtingsvoorzitter Gerard van Dijk, brandde de strijd om 17.00 uur los.  Onder de ruim 70 deelnemers bevonden zich ook 4 Poolse medewerkers van bloembollenbedrijven uit Noord-Holland. Zij deden voor het eerst, met nog een aantal landgenoten, mee aan de regionale keuringen in Wervershoof.
Terwijl de eerste groep het beste beentje voorzette aan de keuringstafel, kon groep 2 de kennis toetsen aan de hand van een kwis, die mede door de ingezonden vragen door de sponsoren tot stand was gekomen. Na een uur werd er gewisseld en mocht de tweede groep trachten een zodanige score te realiseren dat er 1 van de prachtige bekers zou kunnen worden meegenomen.
De kwis werd uiteindelijk gewonnen door Dirk Ligthart uit ’t Veld.

Nadat de inwendige mens was versterkt en de heer Leo van Leeuwen, directeur van CNB de aanwezigen had toegesproken, kon er worden overgegaan tot de bekendmaking van de kampioenen. Bij de junioren bleken Noud Hulsebosch uit de regio Anna Paulowna/Breezand en Vera Commandeur uit Niedorp de eerste plaats te bezetten. Omdat Noud Hulsebosch in de barrage beter scoorde werd hij de uiteindelijke Kampioen 2014 bij de junioren. Tweede werd Vera Commandeur. De derde plaats werd ingenomen door Sascha Buis uit Wervershoof.

Bij de senioren was de strijd meer dan spannend te noemen. Uiteindelijke winnaar werd A.J.J. Langedijk, beter bekend als Ton Langedijk senior, aldus voorzitter Van Dijk. Tweede werd Ruud van der Meer uit de regio Anna Paulowna/Breezand en derde was Ronald Mes uit de regio StedeBroec. Omdat Langedijk senior net iets beter scoorde dan Noud Hulsebosch werd A.J.J. Langedijk de Nederlands Kampioen Tulpen Keuren 2014. De Interolis wisselbeker is dit jaar dan ook voor hem.

Spannend was ook de strijd om als beste regio te winnen. Bleek Niedorp de laatste jaren ijzersterk uit die strijd te komen, dit jaar was het StedeBroec, die zich de regiokampioen mocht noemen en de BloembollenVisie wisselbokaal uit handen van oud-hoofdredacteur Wim Ciggaar in ontvangst mocht nemen.. Goede tweede werd Anna Paulowna/Breezand en de derde plaats was voor de regio Niedorp.


Hoogste en laagste score verdwijnen

In 2014 wordt het Nederlands Kampioenschap een stuk moeilijker
Na rijp beraad heeft het bestuur van de Stichting NK Tulpen keuren, op advies van diverse deskundigen, besloten om de hoogste en de laagste score bij de onderdelen van het tulpen keuren te schrappen. Dat geldt voor de te keuren 13 potten, die tijdens het Nederlands Kampioenschap gekeurd moeten worden. Het bestuur is van mening dat deze moeilijkheidsgraad geen probleem mag vormen voor de deelnemers aan het kampioenschap. Zij hebben zich immers door hun goede resultaten in de regio voor de finale geplaatst.


Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren 2014 gaat door

Onlangs heeft het bestuur vernomen dat het bestuur van Holland Food & Flowers heeft moeten besluiten om in 2014 geen tentoonstelling te realiseren. Daardoor kan het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren, dat van oudsher een plek vond tijdens deze bloemenshow niet ter plaatse worden gehouden. Het bestuur van de Stichting NK Tulpen Keuren heeft echter in haar vergadering van 5 juli 2013 besloten, dat het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren in 2014 in elk geval door zal gaan. Waar? Dat is nog even de vraag, maar er zijn al meerdere locaties in beeld. 


Tulpen Keuren tijdens Mechanisatietentoonstelling 2014 mogelijk
Het bestuur van de Stichting NK Tulpen Keuren en het bestuur van de Stichting Mechanisatie-tentoonstelling Bollenstreek hebben besloten, dat er ook in 2014 weer een tulpenkeuring zal worden gehouden. Om deelnemers voldoende ruimte te geven om de potten tulpen goed te kunnen beoordelen, zal er een speciale keuringsruimte worden ingericht in de buurt van de ingang/uitgang. Geïnteresseerden kunnen op deze wijze vóór het bezoeken van de tentoonstelling of direct na het bezoek aan de wedstrijd deelnemen.


Tulpen keuren tijdens Mechanisatietentoonstelling nog geen succes.

De stichting NK Tulpen Keuren heeft tijdens de Mechanisatietentoonstelling de mogelijkheid geboden aan de bezoekers om hun kennis m.b.t. het tulpen keuren te toetsen. In een gekoelde container naast de stand van Interpolis stonden 10 potten tulpen op een overweldigende belangstelling te wachten. Het bleef helaas bij wachten want het aantal deelnemers was nog minder dan tijdens de keuringen in de jaren er voor in de Bloembollenstreek. De oorzaak daarvan is nog onduidelijk. Het zou de locatie kunnen zijn of de beschikbare ruimte in de container. Het bestuur van de stichting zal zich in elk geval beraden over activiteiten in de komende jaren.
Voordat het echte keuren kon beginnen op 8 januari 2013 kwamen juryleden uit het gehele land bijeen om de eigen keuringstalenten af te stemmen. In die zin was de keuring tijdens de Mechanisatietentoonstelling eigenlijk al zinvol. Gezamenlijk kwam men tot één jury uitslag, waarbij het te betreuren was dat er te veel potten waren aangetast door Trichoderma. Dat beïnvloedde de uitslag negatief.
Gekeurd moesten worden Ben van Zanten, Tom Pouce, Dynasty, Cheers, Purple Prince, First Class, Verona, Cracker, Silver Dollar en Largo. Dat deelnemers uit de Bloembollenstreek het keuren niet verleerd zijn bewees de familie Heemskerk uit Hillegom. Nummer 1 bij de senioren werd Pieter Heemskerk met 15 ½ strafpunten. Sander Heemskerk werd met 23 strafpunten de beste bij de junioren.


Keukenhof en stichting NK Tulpen Keuren sluiten seizoen af.

Record aantal bezoekers doen mee aan het keuren

Met het sluiten van de poorten van Keukenhof, komt er ook een einde aan het seizoen van het tulpen keuren. Immers de laatste consumentenkeuring van het seizoen 2013 vond op Keukenhof plaats. Onder begeleiding van een 15 tal leerlingen van het Fioretti College uit Lisse deden een paar honderd bezoekers aan Keukenhof mee aan de keuringen in het Oranje Nassau paviljoen. De wijze waarop deze leerlingen in diverse talen de bezoekers aanspraken en opriepen om mee te doen, oogstte alom bewondering.

Nu de tulpen keuringen, georganiseerd onder auspiciën van de stichting NK Tulpen Keuren ten einde zijn, kan worden vastgesteld dat de belangstelling in de diverse regio wat is tegen gevallen. De consumenten lieten echter van zich spreken. Op 3 locaties konden ruim 600 bezoekers proberen de jurycijfers te benaderen. 

Ondanks het feit dat een aantal sponsoren hebben aangekondigd hun bijdrage te zullen beëindigen, kan toch terug gekeken worden op een geslaagd seizoen.


Bezoekers aan Holland Food & Flowers in voorprogramma Nederlands Kampioenschap

Op donderdag 28 februari 2013 was het zo ver. In de hallen van Holland Food & Flowers te Bovenkarspel werd het Nederland Kampioenschap Tulpen Keuren georganiseerd door de Stichting met dezelfde naam. Vanaf 10.00 uur konden ook de bezoekers aan deze tentoonstelling onder deskundige begeleiding van regionale juryleden of deelnemers aan de keuringen, zelf ervaren waarop zoal moet worden gelet. Dat geldt overigens ook bij de aankoop van tulpen. Ruim 200 bezoekers namen de moeite om hun wedstrijdformulieren in te vullen in één van de twee stands waar potten met tulpen stonden opgesteld. In de ene stand vlak bij de ingang van de bloementuin moesten Rococo en Rosy Delight kritisch worden bekeken en in de andere stand betrof het Royal Design en Mango Charm. Voor veel bezoekers was het de eerste kennismaking met een dergelijke wedstrijd. Dat bleek ook uit de cijfers die men op de formulieren invulde. Sommige bezoekers echter wisten van wanten en bleken met hun beoordeling maar net naast de beoordeling van de deskundige jury bestaande uit de Stichtingsvoorzitter Gerard van Dijk en de vice-voorzitter Willen Keesom te scoren. Uiteindelijk konden bij ieder van de twee keuringen een drietal bezoekers worden gevonden die een 1ste, 2de of 3de plaats hadden veroverd. Binnenkort kunnen zij, hoe kan het ook anders, thuis een gemengde bos tulpen verwachten.

Uitslag keuring Rococo en Rosy Delight
1   J. Groen, Wervershoof
2   M. de Jong, Hoorn
3   Merel Koeman, Zwaagdijk
4   Jelle Bruin, ’t Veld
5   Theo Kok, Bovenkarspel
6   Arnold Boots, Venhuizen
7   Dekker, Hensbroek
8   C. Stoop, De Rijp
9   J. Dijkhof, Amsterdam
10 P van Baar, Zwaagdijk
 
Uitslag keuring Royal Design en Mango Charm
1    Joanne Mastenbroek, Sommelsdijk
2    Wil Bosch, Kapelle a/d IJssel
3    Schilder, Avenhorn
4    Jimmy van Zanten,, Julianadorp
5    Stef Knijn, De Goorn
6    E. Koomen, Hoogkarspel
7    E Zubancic, Lelystad
8    Merel uit Zwaagdijk
9    Elize Reus, Hoogkarspel
10  Petra Reus, Hoogkarspel.

Lenteflora Lisse kent een verrassende winares!

Tijdens de 80 jarige jubileum tentoonstelling van de Lenteflora in Lisse, die werd gehouden op 16, 17 en 18 februari 2013 kregen de bezoekers de gelegenheid deel te nemen aan een zogenaamde bezoekerskeuring van potten met tulpen. Men moest een oordeel vellen over de kwaliteit van de “poot” (het stukje steel tussen de bol en het onderste blad), de kwaliteit van het blad, natuurlijk over de kwaliteit van de bloem en ook de algehele stand moest becijferd worden.

Op de ochtend van 16 februari had een deskundige jury bestaande uit de heren Gerard van Dijk, Marius Nieuwenhuis en Willem van Zuijlen zich al een oordeel gevormd over de kwaliteit van de te keuren soorten. Dat waren Krassa, Leto en Holland America. Voor elk van de onderdelen had de jury punten gegeven.

Gedurende het weekend hebben ruim 100 bezoekers aan de wedstrijd deel genomen. Zij kwamen uit alle hoeken van de Bloembollenstreek, maar ook bezoekers uit Oost Souburg, Oude Tonge, Leiderdorp, Valkenburg zh, Langeraar en Vinkenveen lieten van zich spreken.

Uiteindelijke winnares werd mevrouw Carla Duineveld uit Lisse, op de voet gevolgd door de heer Heemskerk uit Hillegom. Knappe derde werd dhr. Eijking uit Hillegom.

Na de opening van de tentoonstelling op vrijdag 15 februari heeft de burgemeester van Lisse, mevrouw Spruit haar talenten m.b.t. het tulpen keuren getoond. Volgens juryvoorzitter Van Dijk zou de burgemeester hoge ogen kunnen gooien bij het Nederlands Kampioenschap.


Datum Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren 2013 bekend.

Het bestuur van de Stichting Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren heeft de datum voor het kampioenschap in 2013 vastgesteld. De deelneemsters en de deelnemers kunnen hun kennis weer toetsen op donderdagmiddag 28 februari 2013 tijdens het Holland Food & Flowers in Bovenkarspel.


Consumenten keuren mee in 2013

Wegens doorslaand succes heeft het bestuur van de stichting NK Tulpen Keuren besloten bezoekers aan diverse evenementen de gelegenheid te bieden ook eens aan hun eigen wedstrijd tulpen keuren deel te nemen. Voor de winnaars liggen er prachtige bossen met een veelheid aan tulpenbloemen te wachten. Onder deskundige leiding kunnen consumenten keuren tijdens:

het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren op 28 februari 2013 in het Holland Food & Flowers te Bovenkarspel van 10.00 uur tot 17.30 uur en

De Lenteflora in Lisse op zaterdag 16 en zondag 17 februari 2013 van 10.00 uur tot 17.00 uur.


Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren 2012
Jeugdig talent de kampioen der kampioenen

Sponsoren Nederlands Kampioenschap TulpenkeurenOp vrijdag 24 februari 2012 was het dan eindelijk zover. Van de ruim 600 regionale deelnemers mochten er 65 met elkaar de strijd aanbinden voor de kampioenschappen bij de junioren, bij de senioren en  natuurlijk voor het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren 2012. Dat alles vond plaats tijdens het Holland Flowers Festival, dat wederom op de oude stek in Bovenkarspel plaatsvond. Om 17.45 uur mochten de eerste 33 tegenstanders aan de slag en een uur later waren de overigen aan de beurt om hun beste beentje voor te zetten. De winnaars werden rond kwart over negen bekend gemaakt door de voorzitter van de stichting NK Tulpen Keuren, Lissenaar Gerard van Dijk.
Van Dijk begon de prijsuitreiking door nog eens duidelijk te maken dat de wedstrijden absoluut niet gerealiseerd zouden kunnen worden zonder de sponsoren. Hij bedankte dan ook CNB, Flynth, FloraHolland, Hobaho, Interpolis en het Productschap Tuinbouw voor hun bijdrage. Natuurlijk werden ook al die bloembollenondernemers, die gratis de bloembollen ter beschikking hadden gesteld, bedankt. Ook Van Dijk toonde zich verheugd weer op de oude locatie terug te zijn. Immers het tulpen keuren en Bovenkarspel horen een beetje bij elkaar.

De prijzen
Als eerste werd de Nederlands Kampioen van 2011, Bert Kuin naar voren geroepen. Hij mocht vorig jaar de wisselbeker in ontvangst nemen en kreeg daarvoor nu een beker, die op de schoorsteenmantel mag blijven staan. Van Dijk noemde uitdrukkelijk het aantal strafpunten van 10, waarmede Kuin vorig jaar het kampioenschap veroverde. Ook de kampioen der junioren in 2011, Paulien de Waard werd genoemd. Zij scoorde vorig jaar 13 ½ strafpunt. Van Dijk riep zijn gehoor op die punten even te onthouden, waarna de winnende groep Anna Paulowna/Breezand uit 2011 een blijvende beker in ontvangst mocht nemen.

Ongekende score
En toen was het zover. De prijzen 2012 werden aangekondigd. Bij de junioren bleek Nick Ligthart met 6 ½ strafpunt de absolute winnaar. Vol lof was Van Dijk over deze score, die nog nooit tijdens een Nederlands Kampioenschap op het scorebord had gestaan. Goede tweede werd Robin Kruijer en derde werd Vera Commandeur. Zij deed het in de barrage net wat beter dan Mats Hoff, die dus vierde werd.
Bij de senioren bleek Roos de Wit de uitblinker en dus kampioen der senioren 2012. Johan Commandeur deed het in de barrage net wat beter dan Peter Klaver en mocht de tweede prijs in ontvangst nemen. Peter Klaver werd derde in deze groep.
Zowel bij de junioren als bij de senioren waren de hoofdprijzen voor deelnemers uit de regio Niedorp. Het was daarom geen verrassing dat de groepsprijs 2012, de BloembollenVisie wisselbokaal voor Niedorp was.
Omdat Roos de Wit net wat meer strafpunten maakte, werd de nieuwe Nederlands Kampioen Tulpen Keuren 2012 Nick Ligthart uit Niedorp. Hij mocht de Interpolis wisselbokaal een jaar mee naar huis nemen.

 

Nederlands Kampioen 2012
Nick Ligthart, 't Veld

Nederlands kampioen senioren
1. Roos de Wit, Zijdewind
2. Johan Commandeur (in de barrage), Middenmeer
3. Peter Klaver, Anna Paulowna

Nederlands kampioen junioren 2012
1. Nick Ligthart, 't Veld
2. Robin Kruijer, 't Veld
3. Vera Commandeur ( in de barrage), 't Veld

Beste Groep 2012
1 Niedorp
2. Anna Paulowna/Breezand
3. Stede Broec

 Niek Ligthart 't Veld Kamioen tulpenkeurenRoos de Wit Zijdewind Kampioen tulpenkeuren
Nick Ligthart, 't Veld                                             Roos de Wit, Zijdewind 
      kampioen bij de junioren                                                    Kampioen 2012 bij de senioren   
en Nederlands kampioen 2012                                                                                                          


Beste groep 2012 Niedorp

 

 


Regionale tulpen keuringen binnenkort van start, Wie worden de nieuwe kampioenen?
De regionale keuringen zijn op 11 januari j.l. begonnen en er hebben zich een behoorlijk aantal deelnemers, zowel jong als ouder ingeschreven. Op 8 verschillende locaties kan aan de wedstrijden worden deelgenomen. 47 keer kunnen de degens worden gekruist. Al deze wedstrijden moeten er uiteindelijk toe leiden dat 61 kandidaten en de winnaars bij de junioren en de senioren van 2011 gaan uitmaken wie zich de Nederlands Kampioen Tulpen Keuren 2012 mag noemen. Op 24 februari 2012 zal dat duidelijk zijn. Ook de beste regio 2012 zal dan bekend gemaakt worden. Op die dag wordt duidelijk of Anna Paulowna/Breezand de BloembollenVisie wisselbeker moet inleveren of nog een jaar in de prijzenkast mag zetten.


Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren 2012
Het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren wordt in 2012 wederom gehouden tijdens het Holland Flowers Festival. Het wordt gehouden in de hallen van CNB te Bovenkarspel. Op vrijdagmiddag 24 februari 2012 mogen de winaars van 2011 hun titels verdedigen. Wie hun tegenstanders zijn is nog niet bekend, want de regionale keuringen, waaruit de rest van de deelnemers moet komen, beginnen pas in januari 2012.


 Tulpen keuren door bezoekers van Holland Flowers Festival
Recent is besloten dat de bezoekers aan het Holland Flowers festival ook in 2012 deel kunnen nemen aan een “wedstrijd” tulpen keuren, die speciaal voor hen wordt georganiseerd. Tijdens de keuring zullen de deelnemers worden bijgestaan door mensen, die betrokken zijn bij de regionale keuringen en dus het klappen van de zweep kennen. Het bestuur van de stichting NK Tulpen Keuren heeft besloten voor de beste keurders onder de bezoekers een paar leuke prijzen beschikbaar te stellen. De keuringen voor de bezoekers beginnen om 10.00 uur op 24 februari en eindigen om 17.30 uur.


Tulpen keuren door bezoekers 2011
Tijdens het onlangs gehouden Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren, konden ook de bezoekers aan het Holland Flowers Festival hun kennis op dit terrein toetsen. 84 dames en heren, jongens en meisjes hebben van die gelegenheid gebruik gemaakt en keurden de cultivars Pink Twist en Renegade. Alhoewel de meeste deelnemers uit de buurt van Middenmeer kwamen, deden er ook keurders mee uit o.a. Amsterdam, Almere, Dalfsen, Elst, De Kwakel en Loosdrecht.
Voordat met het echte keuren kon worden begonnen, had een deskundige jury zich al over beide potten met tulpen gebogen en de volgende punten toegekend:

Poot Pink Twist 8 punten               Poot Renegade 8 punten
Blad Pink Twist 7 punten               Blad Renegade 8,5 punt
Bloem Pink Twist 8 punten           Bloem Renegade 8,5 punt
Alg. stand Pink Twist 7 punten     Alg.stand Rengeade 8,5 punt

Als winnaar kwam uit de bus de heer Kruiswijk uit Berkhout, die de jury op 2 punten benaderde. Tweede werden ex equo mevr. Sigrid Schaper uit Venhuizen, mevr. E Ootes-Groot uit Lutjebroek en P. Neuvel uit Grootebroek met een ½ strafpuntje meer. Voorwaar een erg goed resultaat voor beginnende keurders.
35 bezoekers bleven onder de 5 strafpunten en al met al beloofd dat heel wat voor de keuringen in 2012.


Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren
Bezoekers meten zich met kampioenen

Op vrijdagmiddag 25 februari 2011 was het dan eindelijk zo ver. Om 17.45 uur startte het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren in de tentoonstellingsruimte van het Holland Flowers Festival te Middenmeer. 21 junioren en 42 senioren beten hun tanden stuk op de 13 potten met tulpen. Zij waren echter niet de enigen. Nieuw tijdens dit kampioenschap was namelijk dat ook de bezoekers aan het Holland Flowers Festival hun kennis op dit terrein mochten testen. Ruim 80 dames en heren maakten van de gelegenheid gebruik, waarbij er tevens werd uitgelegd wat dit kampioenschap precies behelsde en waarop men moest letten. De reacties waren zo positief, dat de organisatie van dit kampioenschap heeft besloten om er volgend jaar een extra happening van te maken. Dat dit kampioenschap niet beperkt blijft tot de landsgrenzen is inmiddels ook duidelijk. De Oekraïense TV was aanwezig en wilde alles weten over de keuringen.
Nadat het komisch duo KaaBee de aanwezigen, na de wedstrijd had vermaakt, was het stichtingsvoorzitter Gerard van Dijk, die allereerst alle vrijwilligers bedankte. Vervolgens werden de sponsoren, te weten: de bloembollenkwekers, die om niet bollen beschikbaar hadden gesteld, CNB, Flynth accountants en adviseurs, FloraHolland, Hobaho, BloembollenVisie, Interpolis en niet in de laatste plaats het Productschap Tuinbouw bedankt. Zonder hun bijdrage zouden de tulpenkeuringen zeker niet gerealiseerd kunnen worden, aldus van Dijk.
Inmiddels steeg de spanning in de zaal onder de deelnemers en deelneemsters en werd overgegaan tot de prijsuitreiking.
Allereerst werden de oud-kampioenen van 2010, Mark Ruiter en de deelnemers uit Niedorp nog even in de schijnwerpers geplaatst. Zij kregen als herinnering aan hun prestaties in 2010 een beker voor de schoorsteenmantel aangeboden.
Daarna waren de junioren aan de beurt. Het bleek een zeer spannende strijd aldus van Dijk. Hoge scores voor de eerste 15 deelnemers en deelneemsters, maar uiteindelijk maar 1 winnaar. Dat werd Paulien de Waard uit Breezand. Tweede werd op een half puntje achterstand Thom Spaansen uit Niedorp en als derde mocht Lisa van Lierop een beker in ontvangst nemen.
Ook bij de senioren was er sprake van een spannende strijd. Hier benaderde bijna alle deelnemers de jury resultaten. Uiteindelijke winnaar werd Bert Kuin uit StedeBroec, die de Interpolis wisselbokaal in ontvangst mocht nemen. Tweede werd Jeffrey van Woesik uit Breezand, die Kuin met een halve punt voor moest laten gaan. Derde werd Peter Klaver uit Breezand.
In de zaal was toen al duidelijk waar de groepskampioen gevonden moest worden. Met 49 strafpunten mocht Anna Paulowna/Breezand de BloembollenVisie wisselbokaal voor 1 jaar meenemen voor de prijzenkast. Goede tweede met 52 strafpunten werd de kampioen van 2010, Niedorp en derde met 53 strafpunten werd StedeBroec.
Daarmede eindigde dit kampioenschap en ging men in mistige omstandigheden weer huis waards en op naar de tulpen keuringen van 2012.

 


Bezoekers aan het HollandFlowersFestival strijden om 1ste prijs
Middenmeer, 23 januari 2011

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren op 25 februari a.s. in de tentoonstellingsruimte van het Holland Flowers Festival kunnen bezoekers hun kennis over de kwaliteit van tulpen testen. De stichting NK Tulpen Keuren biedt hen de gelegenheid om een paar potten tulpen op kwaliteit te keuren. Dezelfde spelregels gelden als die voor de deelnemers en deelneemsters aan het Nederlands kampioenschap. Bezoekers die het minste afwijken van de cijfers van de deskundige jury gooien hoge ogen voor een 1ste prijs. Een rede te meer om het Holland Flowers Festival te Middenmeer te bezoeken.
 


Deelnemers aan Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren bekend.

In de afgelopen weken hebben zo’n kleine 500 personen deelgenomen aan de regionale keuringen. Nog niet alle uitslagen zijn bekend, want er moeten nog een paar keuringen gehouden worden in Rijnsburg, Wervershoof, Anna Paulowna/Breezand, Zuid West Nederland en de Bloembollenstreek. Toch zijn het aantal deelnemers uit alle regio aan het Nederlands Kampioenschap bekend.
Zo mag Anna Paulowna/Breezand 6 senioren en 4 junioren afvaardigen. Uit StedeBroec kunnen 7 senioren en 2 junioren deelnemen. Niedorp zal van de partij zijn met 6 senioren en 3 junioren. Dit team is mogelijk in staat om wellicht weer de groepsprijs in beslag te nemen. Ook Wervershoof mag met 6 senioren en 3 junioren uitkomen. Omdat het aantal belangstellende in Kennemerland explosief is toegenomen, komen er uit dat gebied 7 senioren en 2 junioren. Gezien de keuringsresultaten kon deze regio wel eens een gooi doen naar de groepsbeker, die beschikbaar is gesteld door BloembollenVisie. De Bloembollenstreek, Creil, Rijnsburg en ZuidWestNederland mogen respectievelijk de beste 3 senioren en 1 junior, 4 senioren en 2 junioren, 2 senioren en 2 junioren en 2 senioren en 1 junior naar Middenmeer afvaardigen. Het Nederlands Kampioenschap wordt gehouden op vrijdag 25 februari 2011 in de hallen van het Hollands Flowers Festival te Agriport 111 in Middenmeer. De tentoonstellingshal is direct gelegen naast de snelweg A7 richting Leeuwarden. De afslag Medemblik naar de N239 moet genomen worden. Vervolgens moeten de borden gevolgd worden naar het Holland Flowers festival.
 


 

Voorbereidingen Nederlands Kampioenschap in volle gang.
Maandag 7 februari 2011

Nog 19 dagen en dan is het zover. Dan zullen 65 deelnemers en deelneemsters strijden om de titel “Nederlands kampioen Tulpen Keuren 2011”. Op dit moment vinden er vrijwel overal nog selectie wedstrijden plaats, om uiteindelijk tijdens het Holland Flowers Festival in Middenmeer de strijd aan te mogen binden. Het stichtingsbestuur en veel vrijwilligers zijn volop bezig die wedstrijd voor te bereiden. Binnenkort zullen de uitnodigingen de deur uit gaan. Onder de deelnemers bevinden zich in elk geval de kampioenen van 2010, te weten Mark Ruiter en Tessa Korver. Zij kunnen beiden hun titels verdedigen. Uit de uitslagen van de regionale wedstrijden blijkt dat zij vorig jaar niet voor niets kampioen geworden zijn. Ook nu draaien zij hoog in de klassementen mee.
Waarschijnlijk nieuw tijdens deze kampioenschappen is dat bezoekers van het Holland Flowers Festival de gelegenheid krijgen hun capaciteiten te tonen. Als alles door kan gaan, komt er een heuse keuringswedstrijd voor deze bezoekers.


 Regionale keuringen gestart
maandag, 16 januari 2011

Op 5 januari j.l zijn de eerste keuringen gestart in de Bloembollenstreek tijdens de Mechanisatietentoonstelling en in Rijnsburg in de locatie Rijnsburg van FloraHolland. Inmiddels is ook in de andere 7 regio’s de strijd losgebrand. Zowel junioren als senioren laten zien wie de besten zijn. Alhoewel de deelname prima is, kunnen er nog altijd nieuwe personen hun kennis laten zien op het gebied van het keuren of ervaring opdoen om een volgend jaar tot de kampioenen toe te treden. Keuringslocaties en keuringsdata zijn te vinden onder “locaties en data”.

Flynth treedt toe als sponsor
Het bestuur is bijzonder verheugd dat Flynth adviseurs en accountants het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren een warm hart toedraagt en heeft besloten de tulpen keuringen te willen sponsoren.

Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren.
Het Nederlands Kampioenschap wordt gehouden op 25 februari 2011 tijdens het Holland Flowers Festival, . De voorbereidingen zijn in volle gang. Het te keuren sortiment is bij het stichtingsbestuur bekend en zal zeker een spannende strijd om de punten opleveren. Dat sortiment zal pas op het laatste moment voor de keuringen worden opgesteld. Vooraf een kijkje nemen is er dan ook niet bij.

Nieuwe keuringen
Er zijn verzoeken bij het bestuur binnen gekomen om ook in andere gewassen wedstrijden te gaan organiseren. Gedacht werd met name aan narcissen en hyacinten. Ook uit andere regio’s is belangstelling voor tulpen keuringen gemeld. Aan deze verzoeken kan natuurlijk nu voor dit seizoen geen gevolg worden gegeven. Beslist niet uitgesloten is dat er 2012 de nodige veranderingen zullen worden doorgevoerd.

Nederlands kampioenschap Tulpenkeuren

 


Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren beleeft een spannend slot
maandag, 22 maart 2010

 

 

Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren

Tessa Korver, Kampioen bij de junioren en Mark Ruiter, Nederlands kampioen

 

BREEZAND – Na 52 tulpen keuringen in 2010 in Wervershoof, StedeBroec, Niedorp, Creil, Bruinisse, Rijnsburg, Lisse, Kennemerland en niet in de laatste plaats in Anna Paulowna/Breezand, waaraan zo’n kleine 500 senioren en junioren hebben deel genomen, streden de beste 65 personen, waaronder 20 junioren om het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren in de bloementuin van het Holland Flowers Festival. Het bleek een spannende strijd te worden, waarbij vooral de senioren heel dicht bij de beoordeling van de professionele jury kwamen. Ervaring uit voorgaande jaren betaalde zich hier dan ook uit.

In de categorie junioren bleef Tessa Korver uit Wervershoof haar concurrenten maar net voor. Zij behaalde de eerste prijs voor Thom Spaansen uit Nieuwe Niedorp, die tweede werd en Marieke van Lierop uit Breezand, die de derde prijs in ontvangst mocht nemen.

Bij de senioren was het Jochem Droog uit ’t Veld, die de derde prijs in de wacht sleepte. Voor hem eindigde Johan Commandeur uit Middenmeer als tweede. Kampioen bij de senioren werd echter Mark Ruiter uit Venhuizen.
Met de minste strafpunten van alle deelnemers werd Mark Ruiter ook algemeen Kampioen en mocht daardoor de Interpolis wisselbeker in ontvangst nemen.

Niet alleen de individuele deelnemers doen mee aan het Nederlands Kampioenschap. Ook de 9 regio’s strijden om een kampioenschap en wel het ploegenkampioenschap. Ook hier bleek sprake van een “close” finish, maar uiteindelijk was het de regio Niedorp die met de eer ging strijken. Deze ploeg mocht de Bloembollenvisie wisselbokaal in ontvangst nemen. De ploegen van Wervershoof en Anna Paulowna/Breezand mochten zich tweede en derde noemen.

Nadat elke deelnemer een herinneringsmedaille in ontvangst had genomen, werd dit kampioenschap afgesloten en werd alweer uitgekeken naar de regionale wedstrijden die zeker in januari en februari van 2011 zullen worden gehouden en het Nederlands Kampioenschap dat op 25 februari 2011 wordt georganiseerd.
 

Nieuws:


De datum voor 2024 is vastgesteld op vrijdag 5 april 2024.
De winnaars van de regionale keuringen ontvangen een uitnodiging voor het NK.

Meer leuks:

Sponsoren:

sponsoren-NK-tulpenkeuren-2024