Nieuws

vrijdag, 27 maart, 2020

Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren gaat niet door


Geen slot aan het tulpen keuren op 27 maart 2020 .
Nadat in januari de regionale keuringen een start hadden gemaakt met het doel om uiteindelijk een vertegenwoordiging naar het Nederlands Kampioenschap te kunnen afvaardigen, gooide Corona behoorlijk roet in het eten.

Op donderdag 12 maart werd de laatste keuring gehouden in Kennemerland en toen was al bekend dat Keukenhof, de plek waar het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren al vele jaren wordt gehouden, haar poorten dicht moest houden tot in elk geval 21 maart 2020.

Gepland stonden een bezoekerskeuring met medewerking van studenten van het Fioretti College uit Lisse, te beginnen op 26 maart en het Nederlands Kampioenschap. Al vrij snel besloot het bestuur de keuring voor bezoekers aan Keukenhof, als onze nationale trots al mocht openen, niet door te laten gaan. Het bestuur achtte dat niet verantwoord. Niet voor de studenten maar zeker ook niet voor de leden van de begeleidingscommissie.

Dag in dag uit werd duidelijker welke gevolgen dit corona virus in de wereld veroorzaakt en de snelheid waarmede het zich verspreidde. Nog voordat duidelijk werd dat het seizoen er voor Keukenhof op zat, besloot het bestuur het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren dit jaar niet door te laten gaan. De afgevaardigden van de diverse regio’s zijn daar direct na deze besluitvorming van op de hoogte gesteld.
Het bestuur zal zich nader beraden over de gevolgen van een en ander en trachten tot voorstellen te komen hoe in 2021 te handelen.
Rest nog de directie, de staf en de medewerkers van Keukenhof ontzettend veel sterkte te wensen en de hoop uit te spreken dat er volgend jaar weer heel veel bezoekers kunnen en mogen komen.

Nieuws: