Nieuws

woensdag, 24 februari, 2016

Bezoekers Lenteflora scoren goed.


Tijdens de Lenteflora in de hallen van de HOBAHO in Lisse (19, 20 en 21 februari) konden de bezoekers weer deelnemen aan een wedstrijd tulpen keuren. Daartoe stonden een drietal potten met tulpen opgesteld.

Drie soorten moesten op kwaliteit worden beoordeeld. Cijfers moesten worden gegeven voor de “poot”, de stand van het blad en de bloemkwaliteit. Beoordeeld moesten worden de soorten Orange Juice, Sata Cruz en Rood/wit. Een voorbeeldpot maakte duidelijk welke punten een deskundige jury aan de tulpen op die pot had gegeven. Die punten dienden als leidraad voor de andere potten en waren dus een voorbeeld voor de bezoekers.
Geanimeerd hebben een 100 tal bezoekers aan deze speciale tulpen keuring, die werd georganiseerd door de Stichting Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren, deelgenomen. Daarbij bleek dat men in de Bollenstreek van wanten weet. De nummers 2, 3 en 4 konden pas na een barrage worden vastgesteld. Winnaar werd uiteindelijk Geoffrey Persoon uit Lisse. Zijn prijs wordt binnenkort thuis bezorgd.

  De uitslag luidt:    
1 Geoffrey Persoon, Lisse 3,5 strafpunten
2 Marcel Duineveld, Lisse 5,5 strafpunten
3 Corné Meijer, Lisse 5,5 strafpunten
4 Lida Meeuwissen, Lisse 5,5 strafpunten
5 Frank Reyerse, Sassenheim 6,5 strafpunten
6 Ivo vd Poel, Noordwijkerhout 6,5 strafpunten
7 Jan Haasnoot, Noordwijk 7 strafpunten
8 Rob van Reisen, Lisse 7 strafpunten
9 Pieter Tobben, Amsterdam 7 strafpunten
10 Steef Tulen, Lisse 7 strafpunten

Nieuws: