Nieuws

dinsdag, 23 januari, 2018

Deelnemen aan NK Tulpen Keuren?


Het Nederlands Kampioenschap Tulpen Keuren wordt dit jaar gehouden op donderdagmiddag en -avond 29 maart 2018 in het Willem Alexander Paviljoen van Keukenhof in Lisse.

Deelname is mogelijk voor degenen die met succes aan een van de 6 regionale keuringen hebben mee gedaan en door die betreffende regio worden afgevaardigd naar het Nederlands Kampioenschap.

Naast deze regionale keuringen organiseert de stichting NK Tulpen Keuren ook een pottenkeuring en een vakbroeikeuring tijdens de Vakdagen van de PROEFTUIN Zwaagdijk. Deze keuring wordt gehouden op 22 en 23 februari 2018
Het bestuur van de stichting NK Tulpen Keuren heeft besloten dat de winnaar van de pottenkeuring kan deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap. Daarnaast kan het bestuur besluiten zogenaamde wild-cards te geven aan deelnemers van deze pottenkeuring die uitermate goed hebben gescoord. Uitgangspunt in beide gevallen is dat de betreffende keurder niet door een regio wordt afgevaardigd. In dat geval gaat die vertegenwoordiging voor op de resultaten in Zwaagdijk.

Er kan ook worden deelgenomen aan de vakbroeikeuring waarin 5 bakken met tulpen, afkomstig uit de broeierij, moeten worden beoordeeld. De winnaar kan een leuke prijs verdienen, maar heeft geen recht op deelname aan het Nederlands Kampioenschap.
Wij dagent iedere bezoeker uit om mee te doen aan beide keuringen.

Nieuws: