Uitslagen 2024

Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren vrijdag 5 april 2024

Traditiegetrouw is het NK Tulpenkeuren weer bij Keukenhof in Lisse. Tussen de geuren en de beleving van Keukenhof in de lente met een overweldigende kleurenzee. Vele bezoekers kunnen vanaf donderdag 21 maart weer genieten van het mooie park.

De bezoekers van Keukenhof kunnen dit jaar weer mee doen en zelf keuren op woensdag 27, donderdag 28 maart en dinsdag 2 t/m vrijdag 5 april. Om dit goed te begeleiden komen leerlingen van het Fioretti college in Lisse hier hun stage invullen. Zij verwelkomen de week voor het NK Tulpenkeuren dagelijks 41 nationaliteiten in het park en verleiden hen deel te nemen aan de keuringen. Een mooie promotie van het vak, de Bollenstreek en Nederland!


Klik hieronder voor de regionale uitslagen 2024


Nadat een keuring in de regio heeft plaats gevonden worden hier de uitslagen vermeld.

Informatie en uitslagen Driebanflora

Driebanflora Venhuizen 

Dreiban-flora

DRIEBAN FLORA 2024
 
Driebanflora kijkt terug op een zeer geslaagde editie van de flora in 2023. Voor het eerst stonden de tulpen niet in potgrond maar waren ze op een andere speelse wijze tentoon gesteld. Hierop werd door de kwekers en door door het publiek positief gereageerd. Een groot compliment voor de aankleding door de arrangeurs! Verder zijn de prijzen ook op een andere manier verdeelt, dat is natuurlijk ook even wennen voor de deelnemers maar ook hier allemaal positieve reacties.

De flora is op alle dagen goed bezocht door het publiek. Zowel door diverse kwekers en broeiers als de consumenten.

Dit alles geeft ons als bestuur weer energie om te beginnen met de voorbereidingen voor de Drieban Flora 2024.

In 2024 zullen we terugkeren naar de oude locatie Café De Roode Leeuw in Venhuizen. Op dit moment zijn we nog druk bezig met de exacte vormgeving van het evenement. We zullen hierover snel meer bekend maken. De show is in 2024 van 8 t/m 11 februari.

Er kan tijdens de Drieban Flora worden gekeurd op zaterdag 10 februari van 13:00 tot 16:00 uur.
 

Adres: 
Café de Roode Leeuw, Westeinde 1, 1606 CZ Venhuizen

Bij de Drieban Flora 2024 waren 59 deelnemers, hieronder de top 5, het laagste aantal strafpunten was 15,5.

 

   Uitslagen Drieban Flora 2024    
 1 Mark Ruiter 15,5 strafpunten
 2 Siem Boon 15,5 strafpunten
 3 Peter Reus 16,5 strafpunten
 4 Bert Kuin 17  strafpunten
 5  Arnold Boots 17  strafpunten

Meer informatie:[Driebanflora]


 

Informatie Vakdagen Zwaagdijk

Vakdagen Zwaagdijk

In de bedrijfsgebouwen van Vertify in Zwaagdijk-Oost vindt van 15 tot en met 18 februari 2023 de tiende editie van de Vaktentoonstelling plaats. Dit maakt de Vaktentoonstelling een uitstekende ontmoetingsplaats voor vakgenoten en zakelijke relaties.

Locatie: De bedrijfsgebouwen van Vertify (voorheen Proeftuin Zwaagdijk), Tolweg 13, 1681 ND Zwaagdijk
Data: 15 tot en met 18 februari 2023

 Meer informatie: [vaktentoonstelling]

 

Informatie Bloembollen vakdagen Flevoland in Creil

Bloembollen vakdagen Flevoland in Ens.

Bloembollen Vakdagen Flevoland 2024 - 2 en 3 februari
De Bloembollen Vakdagen Flevoland zijn op 2 en 3 februari 2024 bij Stengs en Leijten aan de Enserweg 28 te Ens. 

Vorig jaar werd de vakshow gehouden bij CAN de Jong in Rutten. Dat jaar er voor vonden ze voor het eerst bij een tulpenteler plaats. Dit is zo goed bevallen dat we er voor hebben gekozen dit te blijven doen. De opzet van de show is ruimer, waardoor bezoekers de tulpen op hun gemak en van alle kanten kunnen bekijken.

Door de nieuwe opzet van de show hebben we meer Flevolandse bollentelers over de streep kunnen trekken en hebben we meer inzenders dan ooit. We zijn hier erg blij mee. 

Als organisatie kijken we er naar uit weer veel bezoekers, uit het vak  te mogen ontvangen voor de bloemenshow en de vakgerichte themabijeenkomsten. 

De Bloembollen Vakdagen Flevoland worden voor de negende keer georganiseerd. Het is een ontmoetingsplek voor iedereen, collega's uit het bollenvak, de landbouw, industrie en de consument. Wederzijds begrip is belangrijk in de sector en daar wil de organisatie van de vakdagen aan bijdragen. Samen telen we een mooi product, waar iedereen van mag genieten. 


Meer informatie: [Bloembollen Vakdagen Flevoland, Dé ontmoetingsplek van land- en tuinbouw]


 

Informatie Lisse-Lenteflora

Lenteflora, een tuin vol Lente

Locatie: Hobaho/PPO, Van Slogterenweg, Lisse.
Data: 2023 van 17 tot 20 Februari.

De Lenteflora wordt in 2024 weer opgebouwd bij de HOBAHO te Lisse.
Show is te bewonderen van zaterdag 24 februari t/m maandag 26 februari.

Openingstijden:
Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag:    10.00-17.00 uur
Maandag:  8.00- 17.00 uur

Locatie: HOBAHO Lisse
Toegang is gratis.


[lees meer over de lenteflora op www.lenteflora.nl]


 

Informatie en uitslagen Anna Paulowna / Breezand
Informatie:  
1e keuring :   vrijdag 19 – zaterdag 20 januari
2e keuring :   vrijdag 26 – zaterdag 27 januari
3e keuring :  vrijdag 2 – zaterdag  3 februari
4e keuring :  vrijdag 9 – zaterdag 10 februari 
5e keuring :  vrijdag 16 – zaterdag 17 februari
6e keuring :  vrijdag 23 – zaterdag 24 februari
Tijden: vrijdagen: 16.00-21.00 uur – zaterdagen: 9.00-15.30 uur
Locatie: Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5, Breezand

 


Breezand start met tulpen keuren

NK-Tulpenkeuren-Wervershoof-1e-keuring.jpgHet Tulpenkeuren in Breezand staat alweer bijna op het punt van beginnen. Het bestuur heeft met behulp van John Pennings en Ton van Zanten weer 80 soorten tulpen weten te verzamelen om de jury en keurders uit te kunnen dagen. 

De aftrap zal 19/20 januari plaatsvinden in het Museum ‘Oud Anna Paulowna’ aan de Zandvaart. In deze eerste week zijn onder andere de soorten Powerplay, Yellow Flair en Superhero te zien. Er kan zes weekenden op rij gekeurd worden. Vrijdag is er de gelegenheid van 16:00 tot 21:00. Zaterdag is er de kans tussen 9:00 en 15:30. 

Wie niet eerder heeft gekeurd, maar het wel een keer wilt zien of proberen kan langskomen. Er lopen bijna altijd mensen die kunnen helpen. Winnaars vallen direct in de prijzen met een welverdiende taart of worst. Daarnaast gaan de beste keurders naar het Nationaal Kampioenschap Tulpenkeuren op 5 april in Keukenhof. Meer informatie is te vinden op de site tulpenkeuring.nl.

 


Alle begin is moeilijk!

NK-Tulpenkeuren-Wervershoof-1e-keuringNKTulpenkeuren-1e keuring Breezand

In Breezand is afgelopen weekend het Tulpenkeurseizoen 2024 afgetrapt. 57 Deelnemers hebben geprobeerd om de jury zo dicht mogelijk te evenaren. Dit leverde uiteenlopende resultaten op. Het was even inkomen, vooral voor de junioren.

Door een wisselende kwaliteit van de gebroeide tulpen uit Zwaagdijk besloot de jury het blad en de algehele stand van Rodeo Drive met een 3 te beoordelen. Daartegenover stond het blad van Roeska er prachtig bij wat resulteerde in een 8,5. Een ruime marge om tussen te beoordelen, wat is terug te zien in de uitslagen. De Tip van Ted ‘Alle begin is moeilijk’ viel helemaal op zijn plaats.

Bij de Van Dooren Transport Junioren heeft Eva Klaver een heerlijke start gemaakt. Met 13,5 strafpunten wint ze taart. Bram van der Meer is tweede geworden met 18 strafpunten, hij ontving het worstpakket. De pot van de week is deze week verloot onder de deelnemers in de junioren klasse. Vince van Haaster werd verrast met de pot Yellow Flair.

De uitslag in de Agratechniek senioren was erg spannend deze week. Bas van der Wereld en Marieke van Lierop scoorden beide 14,5 strafpunten. Na loting trok Marieke aan het langste eind. ‘De laatste keer dat ik taart won is ongeveer 20 jaar geleden, hier ga ik van genieten.’ Laat ze dol enthousiast weten. Jan Vriend is knap derde geworden met 15 strafpunten.

Ron van Lierop is ook blij verrast met de taart in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse. ‘Is die taart voor Suus (dochter) of voor mij?’ vroeg hij meteen dat hij zijn deur open deed. Ron scoort maar 11 strafpunten, het minste van iedereen dit weekend. Saskia Klaver wordt met één strafpunt meer tweede en moet deze week genoegen nemen met de worst.

Aankomend weekend, 26 & 27 februari, staat de tweede keuring op de planning. Spryng Break, Maskovri en Salmon Lalibela zijn een paar van de soorten die dan te zien zullen zijn.

 


NK-Tulpenkeuren-Breezand-2e-keuringNKTulpenkeuren-2e keuring Breezand

Vrijdag 26 en zaterdag 27 januari
Kwaliteit verbeterd met de week

De stemming is goed gemutst in Breezand. Het aantal deelnemers groeide in een week tijd van 57 naar 70 deelnemers. Ook de jury bleek meer te spreken te zijn over de getoonde tulpen tijdens de tweede keuring. 

De kwaliteit van de potten is er in vergelijking met vorige week op vooruit gegaan. Dit blijkt ook uit het juryrapport, ondanks een paar hangende balderen die voor een kleine aftrek zorgden. Het laagste cijfer was een 4,5, het hoogste een 8. Kay, Spryng Break, Memphis en Red Soldier waren de mooiste potten om te keuren. De enige pot die door de mand viel was Alison Bradley, die geen enkele voldoende kreeg. 

Saskia Klaver pakt voor de tweede week op rij prijs in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse. Vorige week zat ze net naast de taart, maar won ze wel worst. Deze week pakt ze met een kleine marge wel de taart. Met 12 strafpunten eindigt ze bovenaan. Jesper Pijnacker en Tijmen Wijnker eindigden samen tweede met 12,5 strafpunten. Tijmen werd na loting winnaar van de worst. 

Bij de Agratechniek senioren is het 2 weken op rij raak met taart bij familie van Lierop. Na Marieke is het nu haar Vriend Jan die bovenaan (12) is geëindigd. Jimmy van Zanten doet weer eens mee en pakt meteen de worst (14). De pot van de week Spryng Break is verloot onder de senioren. Vincent Hoedjes is de gelukkige winnaar van deze pot. 

Omdat Eva Klaver vorige week al taart won krijgt ze ondanks haar prestatie (13) deze week worst. De taart in de Van Dooren Transport junioren klasse is naar Maartje van Lierop gegaan die met 17 strafpunten tweede is geworden. 

Vrijdag 2- en zaterdag 3 februari zal de derde keuring plaatsvinden. Openingstijden zijn te vinden op de site tulpenkeuring.nl


NK-Tulpenkeuren-Breezand-3e-keuring-a

vrijdag 2 – zaterdag  3 februari
Keurders struikelen over schrijffout

In Breezand zit de eerste helft van het Tulpenkeurseizoen 2024 er op. Ook deze week zat het aantal deelnemers rond de 70. Zelfs een paar nieuwe deelnemers hebben zich aangesloten in de strijd voor taart, worst en eeuwige roem. Bij Spryng Tide gingen veel deelnemers de mist in, dit zorgde al vroeg voor de eerste strafpunten op het formulier.

Wat inmiddels duidelijk is geworden is dat Vertify graag zijn eigen varianten van de soorten op de labels schrijft. De regel die deelnemers in hun achterhoofd moeten houden is dat het krijtbord waar de soorten en groepen op staan geschreven lijdend is. Schrijffouten vanuit Zwaagdijk zijn daarin gecorrigeerd. Als extra hulpmiddel hebben de keurders de mogelijkheid om alle namen en groepen te controleren in het tulpen archief van Tulpenkeuring Breezand. Een boekwerk waar alle soortnamen met groep in staan geschreven van alle potten die ooit gekeurd zijn. Bij twijfel is het zeker het controleren waard voor komende keuringen.

Eva Klaver keurde weer het beste in de Van Dooren Transport junioren klasse (15,5). Richy Kesteloo is tweede (17,5) geworden maar kreeg wel de taart. Niels Onderwater kreeg met 19 strafpunten worst.

Bij de Agratechniek senioren is het wederom Jan Vriend die iedereen achter zich weet te houden (14). Zijn vriendin Marieke en Bas van der Wereld eindigden net achter Jan (14,5). Jeffrey van Zanten won met 15 strafpunten de worst.

Na een attendering van Hans Ruyter, van wie het formulier kwijt was, bleek de taart te vroeg zijn uitgedeeld. Ruud van der Meer scoorde heel sterk (12,5), maar Hans deed dit net iets beter (12). Piet Duineveld is letterlijk en figuurlijk de lachende derde met 13,5 strafpunten en worst. William Pijnacker is verrast met de pot van de week Carpe Diem.

9 En 10 februari staat de vierde keuring op het programma. Nog drie kansen om in de prijzen te vallen.

 


NK-Tulpenkeuren-Breezand-4e-keuringTulp San Martin, de poot die een 9,5 kreeg

vrijdag 9 – zaterdag 10 februari 
Geen ruimte voor verbetering

Waar tijdens eerdere keuringen de mindere potten tegenover de hoge kwaliteit de moeilijkheidsgraad omhoog gooiden was dat deze week niet het geval. Er werd zelfs bijzonder goed gekeurd. Deze week waren de potten stuk voor stuk van hoge kwaliteit. Met nog twee keuringen en de soortenkennis te gaan begint de eindstand steeds meer vorm te krijgen. 

De kwaliteit was tip top tijdens de vierde keuring. De jury beoordeelde de potten tussen een 5 en 9,5. Enkel het blad van Strong Power kreeg deze 5, de andere 39 onderdelen waren allemaal voldoende. De 9,5 ging naar de poot van San Martin, die volgens Karel Kesteloo wel een 11 verdiende. 

In de Van Lierop Adviesgroep ereklasse scoort Saskia Klaver weer het beste! (9,5 strafpunten). Piet Duineveld wint taart (10,5). William Pijnacker en Cor de Waard zijn samen derde geëindigd met 11 strafpunten. Na loting kreeg William Pijnacker de waardebon van slagerij Kramer. 
Hans Ruyter heeft ook zijn dik verdiende taart van vorige week ontvangen. Bas van der Wereld is voor de tweede week op rij het beste in de Agratechniek senioren (10). Harm Peter Duineveld doet sinds een paar jaar weer mee en wint meteen taart! (13). Jan Vriend is voor de vierde week op rij ook weer op het podium te vinden (13,5). Kyle Rooyakkers wint de waardebon op de vierde plek (14).

Bij de Van Dooren Transport junioren eindigden Riff Berbee en Suus van Lierop gelijk (15) achter Eva Klaver (13). Suus is uit de loting aangewezen als winnaar van de taart! Riff wint, ook heel knap, Kramers’ waardebon. Mylan Baartman is verrast met de pot van de week Tom Pouce!

Daarnaast zal de soortenkennis als ‘zevende keuring’ gehouden worden in het museum op vrijdag 1 maart (17:00-20:00) en zaterdag 2 maart (10:00-15:00). 100 Tulpen zullen neergezet worden waarbij de deelnemers de soortnamen en groepen moeten invullen aan de hand van een soortenlijst, kennis en fotografisch geheugen. Foto’s van de tulpen en bijbehorende groep zijn te vinden op de sociale media van Tulpenkeuren Breezand. 

Met nog twee keuringen en de soortenkennis op het programma zijn er nog drie kansen om de taart te winnen. De eerst volgende kans is vrijdag 16 en zaterdag 17 februari. 


NK-Tulpenkeuren-Breezand-6e-keuring

Vrijdag 23 – zaterdag 24 februari
Tulpenkeuring Breezand afgewerkt met franje

Het Tulpenkeuren in Breezand zit er op. Zes keuringen hebben plaatsgevonden en de ranglijst kan bijna opgemaakt worden. De laatste keuring was een pittige afsluiter. Er was een groot verschil te zien tussen kwaliteit. New Santa was dit jaar weer geen potje, Roman Empire daarentegen was het pronkstuk van deze keuring. Daarnaast waren vijf van de tien te keuren potten gefranjerde tulpen, wat het beoordelen van de bloem lastig maakt.

In de van Dooren Transport junioren is het Vince van Haaster die met 17,5 strafpunten heel netjes de taart binnen sleept! Wat was hij blij met het ontvangen van zijn prijs Richy Kesteloo wint na loting de worst (24).
Bij de Agratechniek senioren is het Wim Smit jr. die na een sterke keuring de taart binnen sleept (15,5). Harm Peter Duineveld pakt in 3 keuringen 2 prijzen, deze week was het de worst (16).
In de van Lierop Adviesgroep Vlage is het Frank van Lierop die met 12 strafpunten eindelijk zijn eigen taart in ontvangst mocht nemen. William van Haaster sluit zijn seizoen ook af met een prijs. Hij krijgt met 17 strafpunten worst. Bart Ammerlaan is verrast met de pot van de week Neglige.

De winnaar van Tulpenkeuren Breezand 2024 is nog niet bekend. Dit zal nog 2 weken een verrassing blijven. Het juryrapport staat online, dus de fanatiekelingen weten inmiddels hoe ze gescoord hebben. De ranglijst krijgt al aardig vorm, het enige wat hier nog verandering in kan brengen is de soortenkennis die gehouden wordt op 1 en 2 maart.

De soortenkennis zal, net als de keuringen, plaatsvinden in het museum en zal er als volgt uitzien:
Tijdens de zes keuringen zijn er 70 tulpensoorten voorbij gekomen. Er zullen 60 tulpen met nummer neergezet worden waarin het aan de deelnemers de taak is om de juiste soortnaam en groep aan het nummer te koppelen. De spelling van de soortnamen leren is niet van belang, de soorten staan op een hand-out die gebruikt mag worden tijdens de soortenkennis.
Iedereen maakt weer kans op een taart of worst, ook de eerdere winnaars van de keuringen.
Locatie: Museum oud Anna Paulowna, Zandvaart 5 te Breezand.
Datum: 1 maart  - tijd: 17:00 tot 20:00
Datum: 2 maart – tijd:10:00 tot 15:00
Alle tulpen staan met foto, soortnaam en groep op de facebook pagina van Tulpenkeuren Breezand. Meer informatie is te vinden op tulpenkeuring.nl

 

Informatie en uitslagen Niedorp
Informatie:  
1e keuring:  vrijdag 12  – zaterdag 13 januari
2e keuring:  vrijdag 19 – zaterdag 20 januari
3e keuring: vrijdag 26 – zaterdag 27 januari
4e keuring: vrijdag 2 – zaterdag 3 februari 
5e keuring: donderdag 8 – vrijdag 9 februari
Tijden: donderdag en vrijdagen: 10.00-21.00 uur – zaterdagen: 7.00-15.00 uur
Locatie: Triflor, Tulpenkade 1, Oude Niedorp
Meer informatie: [tulpenkeuring Niedorp]

 


Woensdag 31 januari 2024:

Na een koude start ,nu goed opdreef! Drie keuringen inmiddels plaatsgevonden ,beginnen zich nu de contouren van de top der klassementen zich af te tekenen.
In de ruime hal van Triflor,specialist in Tulips, aan de Tulpenkade te Oude Niedorp staan voor de derde keer de tafels voor met zware potten tulpen. Namen als Abracadabra ,Edendale ,Russia ,Iceberg ,Residence en Valery Gergiev passeren de revu.
Een veertigtal keurders pijnigen hun hersenen om zo dicht mogelijk bi het oordeel der jury te komen.
Nog 2 weekenden te gaan en dan weten we wie de winnaars zijn geworden van het Agratechniek klassement ,Rowa Druk&Media klassement en het Jeugdklassement.(voor dit klassement kan zich nog een sponsor melden)
Voor uitslagen verwijst Niedorp naar de website:tulpenkeuring-niedorp.nl.


NK-Tulpenkeuren-5e-keuring-NiedorpNKTulpenkeuren-5e keuring Niedorp

donderdag 8 – vrijdag 9 februari
Lynn Spitters de beste van Niedorp

Gisteravond werden de prijzen uitgereikt bij Triflor, specialist in Tulips te Oude Niedorp.

Na 4 weekenden de degens te hebben gekruist, was er donderdag en vrijdag de gelegenheid om de laatste keer te keuren. 

In de “nieuwe”kantine werd door Dick De Wit, CNB vertegenwoordiger, een boeiend verhaal gehouden over zijn beroep als bollen bemiddelaar met alle dingen die erbij komen kijken.
Nadat de laatste formulieren waren nagekeken en de ranglijsten werden gedubbelcheckt, kon de prijsuitreiking door hem beginnen.

De jeugd, die de toekomst heeft, kwam als eerste aanbod.
Gevolgd door de deelnemers van het Rowa Druk & Media klassement.
Als laatste het Agratechniek klassement waar als verrassend winnaar Marissa Klaver uit naar voren kwam.

Beste keurder overall werd Lynn Spitters met 46 strafpunten over haar beste 4 keuringen. Wat zeker een vermelding de moeite waard is, is dat Lynn in keuring 4 maar 7,5 strafpunten had genoteerd. Sjapoo!!!!

Niet onvermeld moet blijven dat haar broer eerste werd in het Rowa klassement met 5 strafpunten meer, gevolgd door de tweeling Bianca en Manon Klaver. Niet vreemd dat dan ook bij de Bedrijvencompetitie de eerste plek werd opgeëist door de familie Klaver.

Na toekenning van de NK deelnemers  werd het officiële gedeelte afgesloten door de nestor van het keuren, de Heer Siem Appel, onder dankzegging aan het bestuur voor het organiseren en in stand houden van deze vorm van kennisoverdracht der tulpen.

Waarna de gezellige nazit werd aangevangen. 

Tot volgend seizoen en voor de NK afgevaardigde, tot 5 april in de Keukenhof!

Uitslag 5 keuring:

  Agratechniek klassement    
 1 Fabienne  Rood 10,5 strafpunten
 2 Johan  Commandeur 14,5 strafpunten
 3 Arjen  Rood 14,5 strafpunten
       
  Rowa Druk & Media klassement    
 1 Jip  Moeijes 11,5 strafpunten
 1 Sira Appel 14,5 strafpunten
 3 Roy  Spitters 15,0 strafpunten
 3  Bryan  Rood 15,0 strafpunten
       
  Jeugd klassement ( <18 jaar)     
 1 Lynn  Spitters 13,5 strafpunten
 2 Cady  Reus 14,0 strafpunten
 2 Zarrin  Glasbergen 15,5 strafpunten

De taart voor de bedrijvencompetitie was voor Koffiecorner

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De einduitslag luidt:

  Agratechniek klassement    
 1 Marissa  Klaver 47,5 strafpunten
 2 Fabienne  Rood 49,0 strafpunten
 3 Johan  Commandeur 49,0 strafpunten
       
  Rowa Druk & Media klassement    
 1 Roy  Spitters 51,0 strafpunten
 1 Bianca  Klaver 52,0 strafpunten
 3 Manon  Klaver 55,5 strafpunten
 3     strafpunten
       
  Jeugd klassement ( <18 jaar)     
 1 Lynn  Spitters 46,0 strafpunten
 2 Justin  Spitters 56,5 strafpunten
 2 Zarrin  Glasbergen 57,0 strafpunten


De Klavers hebben de bedrijven competitie gewonnen.

Informatie en uitslagen Kennemerland
Informatie:  
1e keuring:  donderdag 1 februari - van 18.00 tot 20.30 uur
Locatie:  Gebr. Koper (Cooperflower), Zuiderwentweg 18, 1969 MX Heemskerk, informatie: info@cooperflower.nl
2e keuring:  donderdag 15 februari - van 18.00 tot 20.30 uur
Locatie:  Coas Tulip Experience, Zuiderwentweg 9, 1969 MX Heemskerk, informatie: carla@coastulipexperience.nl
3e keuring: donderdag 14 maart - van 18.00 tot 20.30 uur
Locatie: Holland Bulb Market, Kennemerstraatweg 431, Heiloo, informatie: info@hollandbulbmarket.nl
Tijden: Alle keuringen zijn van 18:00 - 20:30 uur

NK-Tulpenkeuren-KennemerlandNKTulpenkeuren-1e keuring Kennemerland

Donderdag 1 februari 2024
Eerste topscore tulpenkeuring door Verlaat

Donderdag 1 februari 2024
Grote belangstelling bij tulpenkeuring in regio Kennemerland

De kop is er weer van af. De 1e tulpenkeuring in 2024 Regio Kennemerland werd gehouden op Locatie : Gebr Koper te Heemskerk. De opkomst was groot met 34 deelnemers waaronder 10 jeugdige keurders. Met koffie en koek konden de deelnemers goed aan de slag om te proberen dicht bij het oordeel van de jury te komen. Het werd hun dan ook niet gemakkelijk gemaakt, omdat een voorbeeldpot ontbrak en deelnemers toch bijna een jaar niet meer hadden gekeurd. Het was weer wennen om met behulp van een meetlatje bijvoorbeeld de “poten “ juist te beoordelen. De meeste fouten werden echter niet in de “poten” doch in de beoordeling van de bloemen van de soorten Moonball en Respectable gemaakt. Dit laatste soort kreeg van de jury een 5 van de bloemen met als reden niet voldoende dubbel en bloemvorm niet goed volgens de spelregels. Het soort Moonball (wel prima grote bloemen ) toonde veel “krakers” en kreek daardoor een lage bloemcijfer.

NK-Tulpenkeuren-Kennemerland-2NKTulpenkeuren-1e keuring Kennemerland

Donderdag 1 februari 2024
Eerste topscore tulpenkeuring door Verlaat

De inmiddels ervaren keurders sprongen er toch wel uit bij deze eerste keuring en zo was het in de top toch spannend wie er zou gaan winnen. Bij het nakijken halverwege zag de jury al dat de score van slechts 13 strafpunten door AAD DUIN niet zo gemakkelijk zou worden overtroffen. Dat bleek ook inderdaad het geval. Aad Duin kreeg de taart!

De uitslag:

  Senioren    
 1 Aad Duin 13 strafpunten
 2 Jos Beentjes 14,5 strafpunten
 3 Eric Hopman 15,5 strafpunten
 4 Jos Kuiper  16,5 strafpunten
       
  Junioren     
 1 Keano Nol 22 strafpunten
 2 Noor Koper 23 strafpunten
 2 Babs Koper 23,5 strafpunten
 2 Mats de Wit 24,5 strafpunten

 

De 2e keuring wordt gehouden op Donderdag 15 februari a.s.
Locatie : Coas Tulip Experience Zuiderwentweg 9 Heemskerk.

Aan die keuring nemen ook de leden van de Rotary Club Heemskerk deel.

De organisatie hoopt op wederom een grote opkomst!

 


NK-Tulpenkeuren-Kennemerland-keuring-2-3NKTulpenkeuren-1e keuring Kennemerland

Donderdag 15 februari 2024
Tweede topscore tulpenkeuring door Verlaat

Donderdag 14 maart
Aad Duin blijft onbetwist leider in het klassement van regio kennemerland

De organisatie van de tulpenkeuring Regio Kennemerland kan met grote tevredenheid terugzien op een zeer geslaagde 2e keuringsavond. Maar ook Carla Winter van CoasTulip Experience alwaar de keuring werd gehouden was zeer content met de grote drukte op haar locatie.

TV Heemskerk was zowel bij de keuringen als bij de presentatie over het bollengebeuren door Carla Winter aanwezig. Uniek was dat de Rotary Club Heemskerk met 20 deelnemers die nog nooit aan een dergelijk keuring hadden meegedaan na enig uitleg van de jury vol aan de bak gingen om de opgestelde 10 potten van cijfers te voorzien. Getuige de reactie na afloop was dit een schot in de roos. De leden van de Rotary beaamden in korte tijd veel geleerd te hebben en beslist met andere ogen bij de aankoop van een bos tulpen te zullen gaan kijken.

Na deze groep was het de beurt aan de deelnemers van de Regio Kennemerland. Leuk te zien dat ook bij deze 2e keuring veel jeugd aan het keuren ging. Het sortiment te keuren bestond dit keer uit 5 dubbele soorten, waarvan de soorten Hashtag en Edition in de bloem hoog scoorden. Het laagste cijfer , de meeste deelnemers hadden dat goed gezien, scoorde Invitation met het blad een 3. Het soort Pink Majesty kreeg van de jury het hoogste cijfer met een 9 voor de gemiddelde poot. Kortom dit keer geen gemakkelijke keuring, al moeten we zeggen dat de “top “ van de keurders daar wel raad mee weten en best wel goed scoorden.

Aad Duin bij de 1e keuring al winnaar en kennelijk niet te verslaan en wist nu met 12,5 strafpunten te winnen. Hij bleef daarbij Mark Duin met 13,5 strafpunt nipt voor.

De “top“ van deze 2e keuring:

  Senioren    
 1 Aad Duin  12,5 strafpunten
 2 Mark Duin 13,5  strafpunten
 3 Carlo van Schagen 16,5 strafpunten
 4 Jan de waard 19,5 strafpunten
 5  Jos Kuiper  21 strafpunten 
 5  Cor Winter  21 strafpunten 
 5  Rene Floris    21 strafpunten 
       
  Junioren     
 1 Babs Koper 27,5 strafpunten
 1 Nick Bleeker 27,5 strafpunten
 2 Suus Koper 28,5 strafpunten

De 3e keuring wordt gehouden op donderdag 14 maart a.s. Locatie : Holland Bulb Market - Kennemerstraatweg 431 te Heiloo.
Gast bij deze keuring de Vakschool Vonk uit Castricum.
Op de locatie is tevens op deze dag de Tulip Evenement Show.

NK-Tulpenkeuren-Kennemerland-keuring-2-2

NK-Tulpenkeuren-Kennemerland-keuring-2-1


NK-Tulpenkeuren-Kennemerland-keuring-3-7NKTulpenkeuren-3e keuring Kennemerland

Donderdag 14 maart  
Derde en laatste keuring in Kennemerland bij HBM in Heiloo

Deze laatste keuring van dit jaar vond plaats in een bijzondere ambiance vanwege de ter plaatse aanwezigheid van het Tulpen Event. In een grote hal waar de Event was opgesteld was een speciale hoek gereserveerd voor onze keuring. Een prachtige keuring met heel mooie potten. Dat bleek wel uit het juryrapport, slechts 5 onvoldoendes die op de poten werden gescoord. Twee keer een 9.5 voor de poten van Red Dress en Denver en een keer een ongebruikelijke 9 voor de sublieme bloem van Outfit. Het venijn zat ook hier weer in de staart: de pottulp Spryng Surprise. Altijd lastig die pottulpen, vooral de poten. Daar toonden de cijfers van de jury en de geoefende deelnemers wel enige verschillen.

Vijftien volwassen deelnemers en vijftien (!) junioren. Bij de junioren was Dex Wentink de winnaar met 24 strafpunten. Een mooie junioren-score.

Bij de senioren ging de strijd met name tussen vader en zoon Duin. Zoon Mark ging er uiteindelijk met de dagprijs vandoor met 17 strafpunten, gevolgd door Eric Hopman met 18 en Gerard Beentjes met 19,5 strafpunten.

Na de laatste keuring van dit seizoen kon ook de eindscore voor Kennemerland voor  2024 bekend gemaakt worden. Helaas, mede vanwege de afwezigheid van Gerard van Dijk, heeft de jury bij de berekening voor de toekenning van de beker 2024 een slordige fout gemaakt. Mark Duin mocht de beker in ontvangst nemen maar zijn vader Aad Duin eindigde met dezelfde score. Namens de jury onze verontschuldigingen voor deze fout.

 

 

 

 

 

 

 

Informatie en uitslagen Wervershoof
Informatie:  
1e keuring :  vrijdag 19 januari
2e keuring :  vrijdag 26 januari
3e keuring : vrijdag 2 februari
4e keuring : vrijdag 9 februari
5e keuring : vrijdag 16 februari
Tijden: 19:00 - 21:00 uur
Locatie: De Schoof, Kerkelaantje 1, 1693 EH Wervershoof

Meer informatie: www.tulpenbeoordeling.nl


NK-Tulpenkeuren-2023-Winnar-Wervershoof

Tulpenkeuren Wervershoof weer van start

Komende vrijdag 19 januari gaan we van start met een nieuw seizoen tulpenkeuren. Gedurende vijf vrijdagavonden zullen de deelnemers proberen om de beste tulpenkeurder van Wervershoof en omstreken te worden. De tulpenkeuring is gewoon weer vertrouwd in de Schoof. Deelnemers van 18 jaar en ouder betalen twee euro per keer. De jonge deelnemers mogen gratis meedoen.

Bij het tulpenkeuren dient u tien cultivars te beoordelen op poot, blad, bloem en stand van het geheel. Het doel van het tulpenkeuren is om de beoordeling van de jury zo goed mogelijk te benaderen. De jury keurt de potten dezelfde middag.

Iedereen is welkom; van jong tot oud en van vakgenoot tot leek. Als u nog nooit heeft meegedaan en daardoor niet precies weet hoe het werkt, zijn er genoeg mensen om u te helpen.

De eerste avond van het tulpenkeuren mag u een pot tulpen mee naar huis nemen voor de zogenaamde huisbroei. De bedoeling hiervan is om in uw eigen huis een zo mooi mogelijke pot tulpen te kweken. Op de laatste avond van de tulpenkeuring brengt u deze dan weer terug naar de Schoof, waarbij u kans maakt op diverse prijzen.

Noteert u de data van de tulpenkeuringsavonden alvast in uw agenda: vrijdag 19 januari, vrijdag 26 januari, vrijdag 2 februari, vrijdag 9 februari en vrijdag 16 februari (slotavond).

U kunt vanaf 19.00 tot 21.00 uur de potten beoordelen. Aansluitend zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De drie beste scores tellen mee voor de einduitslag.

Op vrijdag 26 januari en op vrijdag 9 februari kunt u naast de tulpenkeuring tevens deelnemen aan de soortenkennis.

De winnaars van het tulpenkeuren mogen op vrijdag 5 april strijden om het Nederlands kampioenschap in de Keukenhof in Lisse.

Om alvast in de stemming te komen, nodigen wij u van harte uit om een kijkje te nemen op onze website of op ons facebookpagina: www.tulpenbeoordeling.nl / https://www.facebook.com/tulpenbeoordeling/.

Hopelijk tot ziens op vrijdag 19 januari in de Schoof!

Het keuringscomité


NK-Tulpenkeuren-Wervershoof-1e-keuringNKTulpenkeuren-1e keuring Wervershoof

vrijdag 19 januari
1e Tulpenkeuring in Wervershoof

Het tulpenseizoen is weer begonnen. Zo was afgelopen zaterdag de Nationale Tulpendag op de Dam in Amsterdam, maar ook ging de jaarlijkse tulpenkeuring in Wervershoof weer van start. Flink wat deelnemers stonden te trappelen om mee te doen. Voor de meeste keurders geldt dat ze tijdens de eerste keuring even moeten inkomen om zo weer de juiste schwung te pakken te krijgen.

Degene die dit seizoen het beste is begonnen, is John Verlaat. Hij won de eerste keuring met 14,5 strafpunten. Hiermee bleef hij nipt A.J.J. Langedijk voor. Bij de B-groep bleef Marco Hoff zijn concurrenten voor. Bij de junioren pakte Lars Mes afgetekend de winst. Hij behaalde een uitstekende score van slechts 16,5 strafpunten en wist zo zijn neef Sjors ruim voor te blijven.

Alle winnaars werden beloond met een slagroomtaart. De nummers twee wonnen een amaryllis.

Uitslag:

  A-groep    
 1 John Verlaat 14,5 strafpunten
 2 A.J.J. Langedijk 15 strafpunten
 3 Keesjan Hoff 15,5 strafpunten
       
  B-groep    
 1 Marco Hoff 20 strafpunten
 2 Frank Kreuk 22,5 strafpunten
 2 Chris Haaksma 22,5 strafpunten
       
  Junioren     
 1 Lars Mes 16,5 strafpunten
 2 Sjors Mes 21 strafpunten
 3 Jasper Brugman 22,5 strafpunten

Na afloop van de tulpenbeoordeling mocht iedereen de huisbroei mee naar huis nemen. Hiermee kan iedereen zijn eigen potje tulpen kweken. Dit seizoen worden de deelnemers uitgedaagd om de ‘reis’ van het potje tulpen op een creatieve wijze in beeld te brengen. Bij de laatste tulpenbeoordeling zal dit worden gewaardeerd met een leuke attentie.

Wilt u het juryrapport nog nalezen of op de hoogte blijven van de laatste nieuwsitems? Kijk dan op www.tulpenbeoordeling.nl of op onze Facebook-pagina.
Tevens staat er een reportage van de eerste keuring online op www.medemblikpraat.nl. Zij waren aanwezig om de eerste keuring in beeld te brengen en interviews af te nemen.  

Komende vrijdag 26 januari vindt de tweede beoordelingswedstrijd plaats. Tevens is dan ook de soortenkennis. Hierbij dien je zo’n veertig tulpen de juiste namen te geven middels meerkeuzevragen.

Wil je komende vrijdag ook meedoen? Kom dan naar de Schoof in Wervershoof. Voor slechts 2 euro doe je mee en kinderen (tot 18 jaar) mogen zelfs gratis deelnemen. Uiteraard zijn er altijd mensen die je willen helpen.

Hopelijk tot vrijdag!
Het keuringscomité

 


NK-Tulpenkeuren-Wervershoof-2NKTulpenkeuren-2e keuring Wervershoof

Vrijdag 26 januari
Junioren troeven senioren af tijdens tweede keuring

Tijdens de tweede keuring waren het de junioren die de beste score neerzetten. Fien Mes was de winnaar van de avond met slechts 18 strafpunten. Een zeer knappe prestatie, aangezien de beste in de A-groep 19 strafpunten behaalde.
Uit de hoogte van de scores blijkt duidelijk dat de jury nog op een andere lijn zit dan de keurders. Tot nu toe lukt het de keurders nog niet de scores van de jury te benaderen.

De jury gaf deze keuring tweemaal een lage score; de bloem van de Sydney en Double Trouble kregen slechts een vier.

Voor de winnaars stond er wederom een slagroomtaart klaar. Deze keer werd deze beschikbaar gesteld door Prisma Flowers B.V. Tijdens de eerste keuring  werden de taarten geschonken door Dirk de Haan en Vincent Sneeboer.

Ook de soortenkennis stond deze avond op het programma. Er stonden veertig verschillende soorten.

tulpen. Hiervan moesten de namen worden geraden door middel van meerkeuzevragen. De uitslag van deze soortenkennis wordt tijdens de laatste keuring bekend gemaakt.

Uitslag:

  A-groep    
 1 Ronald Mes 19 strafpunten
 2 Maths Hoff  19,5 strafpunten
 3 Bert Kuin 20 strafpunten
       
  B-groep    
 1 Martijn Stroet 20,5 strafpunten
 2 Marco Hoff 21 strafpunten
 3 Lars Ruiter 22  strafpunten
       
  Junioren     
 1 Fien Mes  18 strafpunten
 2 Sjors Mes  19 strafpunten
 3 Niek Tensen 19,5 strafpunten

 

Aanstaande vrijdag 2 februari is de volgende keuring. U kunt daarbij nog steeds meedoen voor het eindklassement, omdat slechts de drie beste keuringen meetellen.

Dus hopelijk zien we u vrijdagavond vanaf 19.00 uur in de Schoof te Wervershoof voor de derde keuring!


NK-Tulpenkeuren-Wervershoof-3NKTulpenkeuren-3e keuring Wervershoof

Vrijdag 2 februari 2024
Eerste topscore tulpenkeuring door Verlaat

Afgelopen vrijdag was alweer de derde tulpenkeuring in Wervershoof. Voor de bijna 80 deelnemers waren wederom tien potten met tulpen neergezet. De potten die onder meer moesten worden gekeurd waren onder andere Milkshake, Mariage, Presto en Denmark. Deze keuring mochten we ook weer enkele nieuwe gezichten verwelkomen.

De eerste twee keuringen werden er nog geen topscores neergezet. Maar deze keer was dat wel het geval. John Verlaat zat namelijk dicht bij de magische grens van 10 strafpunten. Hij was met slechts 10,5 strafpunten de beste in de A-groep. Hij bleef hiermee net zijn vader Hans voor en ook Ronald Mes wist hij te verslaan.

In de B-groep was het ook erg spannend en werd er goed gescoord. Robér Spigt en Esther Bakker waren de beste met slechts 14 strafpunten. Zij sleepten hiermee beiden een slagroomtaart in de wacht.

Bij de junioren werd een superscore neergezet door Thijn Bakker. Hij had slechts 12,5 strafpunten nodig.

De taarten voor de winnaars werden gesponsord door de trouwe vrijwilligers van het eerste uur: Koos en Nel Kreuk. De extra slagroomtaart voor de winnaars uit de B-groep werd gesponsord door A.J.J. Langedijk.

Uitslagen derde tulpenkeuring:

  A-groep    
 1 John Verlaat 10,5 strafpunten
 2 Hans Verlaat 11 strafpunten
 3 Ronald Mes 11,5 strafpunten
       
  B-groep    
 1 Robér Spigt 14 strafpunten
 1 Esther Bakker 14 strafpunten
 3 Natasja Goorsenberg 14,5 strafpunten
       
  Junioren     
 1 Thijn Bakker 12,5 strafpunten
 2 Sjors Mes 14 strafpunten
 2 Niek Tensen  14 strafpunten
 2 Noud Bakker  14 strafpunten

Komende vrijdag 9 februari is de vierde tulpenbeoordelingswedstrijd. Tevens kunt u meedoen aan de tweede soortenkennis van dit seizoen. U bent vanaf 19.00 uur weer van harte welkom in de Schoof te Wervershoof.

 


NK-Tulpenkeuren-Wervershoof-4NKTulpenkeuren-4e keuring Wervershoof

vrijdag 9 februari
Messen domineren bij zowel de A-groep als de junioren

Afgelopen vrijdag was de vierde en daarmee alweer de één-na-laatste tulpenkeuring van het seizoen. Zo’n tachtig deelnemers gingen dit keer de strijd met elkaar aan.
Volgende week, tijdens de laatste keuring van het seizoen, zal bepaald worden wie dit jaar de beste keurder is en hiermee de felbegeerde Zilveren Tulp wint.

Dit wordt een spannende strijd, omdat de meeste keurders tijdens de eerste twee keuringen geen topscores behaalden. Daardoor zullen, naar verwachting, de scores van volgende week doorslaggevend zijn. De beste drie scores van het seizoen tellen namelijk mee voor het eindklassement. Hierdoor maken veel keurders bij een goede score dus nog kans op een mooie eindklassering en daarmee een mogelijke deelname aan het Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren.

In de A-groep was er dit keer eindelijk een overwinning voor Hans Mes, de Zilveren Tulp winnaar van 2017. Met 11,5 strafpunten was hij de concurrentie de baas.
In de B-groep wonnen Marco Hoff en Maurits Koeman met 15 strafpunten. Deze kemphanen zijn samen met Esther Bakker één van de favorieten voor de eindoverwinning in de B-groep. Bij de junioren won Sjors Mes met 12 strafpunten. Van de vier keuringen stond er bij de junioren driemaal een Mes op de eerste plek. Na Lars en Fien was het nu dus de beurt aan Sjors.
De heerlijke slagroomtaarten werden gesponsord door Vincent Sneeboer en Dirk de Haan.

Uitslagen vierde tulpenkeuring:

  A-groep    
 1 Hans Mes 11,5 strafpunten
 2 Jan Boon 12 strafpunten
 3 Ronald Mes 13  strafpunten
 3 Mattie Obdam 13 strafpunten
 3 Roel Kaagman 13 strafpunten
       
  B-groep    
 1 Maurits Koeman 15 strafpunten
 1 Marco Hoff  15 strafpunten
 3 Martijn Droog 16 strafpunten
       
  Junioren     
 1 Sjors Mes 12  strafpunten
 2 Lars Mes 13 strafpunten
 2 Judith Bakker 14,5 strafpunten

Bent u benieuwd naar alle scores en tussenstanden? Kijk dan op de website www.tulpenbeoordeling.nl. Deze site wordt iedere week bijgehouden en is dus altijd up-to-date.

Naast het tulpenkeuren, konden deelnemers afgelopen vrijdag voor de tweede keer meedoen aan de soortenkennis. De deelnemers moesten aan veertig potten met tulpen de juiste namen toekennen. Komende vrijdag worden de winnaars hiervan bekend gemaakt.

Aanstaande vrijdag 16 februari kunnen de potjes met huisbroei naar de Schoof worden gebracht. Dit kan tussen 19.00 en 20.00 uur. Een deskundige jury zal deze huisbroei beoordelen. De beste potten huisbroei worden beloond met mooie prijzen.

Daarnaast mogen de deelnemers die "de reis van de huisbroei" in beeld hebben gebracht dit mailen naar tulpenbeoordeling@hotmail.com. Overigens is het niet verplicht om mee te doen aan deze ‘reis’. Je kunt dus ook alleen de pot met tulpen inleveren bij de Schoof. Ook dan maak je kans op mooie prijzen.

De slotavond van het tulpenkeuren belooft een spannende, maar bovenal een gezellige avond te worden. Kom aanstaande vrijdag daarom met z’n allen naar de Schoof!

 


NK-Tulpenkeuren-Wervershoof-5NKTulpenkeuren-5e keuring Wervershoof

vrijdag 16 februari
Hans Mes pakt voor tweede maal de Zilveren Tulp

Na een spannende laatste tulpenkeuring is Hans Mes de winnaar geworden van de Zilveren Tulp. Hans gaf zijn overwinning extra glans door in de laatste keuring met een topscore van 10 strafpunten de dagwinst te pakken. Met zijn beste drie keuringen behaalde hij slechts 36 strafpunten. Door deze knappe eindoverwinning won Hans ook een rondvlucht over de bloeiende bollenvelden, aangeboden door Kwantes Makelaardij uit Andijk.

Zoals van tevoren al verwacht werd, waren de scores van de laatste keuring beslissend voor zowel het eindklassement in de A- als de B-groep. Zo verschoof Hans Mes met zijn topscore in de A-groep van plek vier naar dus de eerste plek. Natasja Goorsenberg pakte in de B-groep de eindoverwinning door haar goede derde score van het seizoen; ze verschoof hiermee van de negenentwintigste naar de eerste plek.
Sjors Mes wist als enige zijn koppositie te behouden en werd daarmee winnaar bij de Junioren.

Uitslagen vijfde tulpenkeuring:

  A-groep    
 1 Hans Mes  10  strafpunten
 2 Menno Kuin 11,5 strafpunten
 3 Bert Kuin 13,5 strafpunten
 3 Maths Hoff 13,5 strafpunten
       
  B-groep    
 1 Natasja Goorsenberg 17,5 strafpunten
 2 Bonne Boots 18 strafpunten
 3 Maurits Koeman 19 strafpunten
 3  Gertjan Kreuk  19  strafpunten
       
  Junioren     
 1 Lars Mes 16  strafpunten
 2 Sjors Mes 17,5 strafpunten
 3 Judith Bakker 18 strafpunten
 3 Evelien Ruiter 18 strafpunten

De taarten voor de dagwinnaars werden dit keer gesponsord door Karel Bloembollen en de extra taart voor de Junioren door A.J.J. Langedijk.

Eindklassement (is het totaal aantal strafpunten van de drie beste keuringen)

  A-groep    
 1 Hans Mes 36 strafpunten
 2 Ronald Mes 40,5 strafpunten
 3 Maths Hoff 42,5 strafpunten
       
  B-groep    
 1 Natasja Goorsenberg 48,5 strafpunten
 2 Maurits Koeman 50 strafpunten
 3 Marco Hoff 51 strafpunten
       
  Junioren     
 1 Sjors Mes 43,5 strafpunten
 2 Lars Mes 45,5 strafpunten
 3 Judith Bakker 47 strafpunten

De winnaar van de soortenkennis werd tijdens de slotavond ook bekend gemaakt. Dirk Jan Haakman wist deze met vlag en wimpel te winnen. Van de 60 tulpensoorten wist hij er maar liefst 54 juist te benoemen. Hiermee bleef hij Frank Kreuk en Mark Ruiter ruim voor. Zij hadden er respectievelijk 48 en 46 goed.

Tot slot werd deze avond ook de huisbroei beoordeeld. Dit jaar was de kwaliteit zeer goed. Van de vele teruggebrachte potjes werd de huisbroei van Marcel Schouten als beste beoordeeld door de jury. Amber Vijn werd tweede en Nick Hof pakte de derde plaats. Alle drie gingen zij met een mooie prijs naar huis.
Daarnaast was er ook een prijs voor de winnaar van ‘de reis van de huisbroei’. Deze werd door Sjors Mes gewonnen. Hij had via een mooie presentatie in beeld gebracht hoe de huisbroei in de afgelopen vijf weken van tulpenbollen tot mooie bloeiende tulpen waren gegroeid.

We kijken terug op een succesvol seizoen tulpenkeuren met iedere week een mooie opkomst en een gezellige sfeer tijdens én ook na de keuring. Tijdens de laatste keuring was er zelfs een top aantal deelnemers van 86. Wij willen daarom alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en de Schoof bedanken voor hun bijdrage hieraan.

En natuurlijk wensen wij Hans Mes, samen met de andere beste keurders van Wervershoof, veel succes op vrijdag 5 april bij het NK tulpenkeuren in de Keukenhof te Lisse!

 


Wervershoof Nederlands Kampioen 2024!

Vrijdag 5 april zijn we met een hele groep van de Tulpenkeuring Wervershoof naar de Keukenhof in Lisse geweest voor het NK Tulpenkeuren. Het werd een spannende strijd, waarbij de strafpunten heel dicht bij elkaar lagen. Maar het lukte afdeling Wervershoof wederom om Nederlands Kampioen Tulpenkeuren te worden. Een prachtige prestatie! Zowel bij de senioren als de junioren leverde Wervershoof de winnaar af.

Bij de senioren pakte Mattie Obdam de eerste prijs met slechts 10 strafpunten. Helaas grepen Marco Haakman en Hans Mes, na een barrage, net naast de derde plek. Dit kwam doordat de pot die het moeilijkst te keuren was, Spryng Break, doorslaggevend bleek te zijn.

Bij de junioren was Mitchel Bakker de winnaar met 14,5 strafpunten en de derde plek was voor Niek Tensen met 16,5 strafpunten.

Allen van harte gefeliciteerd met het resultaat.
Wij zijn als vereniging trots op alle deelnemers en hopen jullie weer te zien in 2025, tot dan!
Tulpenbeoordelingscomité afd. Wervershoof.

Hieronder de groep die regio Wervershoof vertegenwoordigden op het Nederlands Kampioenschap.
Groep-Wervershoof-NK- tulpenkeuren

Nederlands Kampioenschap

Keukenhof NK tulpenkeuren!

Het Nederlands Kampioenschap wordt gehouden op vrijdagmiddag en –avond  5 april 2024  in het Willem Alexander Paviljoen in Keukenhof te Lisse.

Bezoekers aan Keukenhof kunnen op woensdag 27, donderdag 28 maart en dinsdag 2 t/m vrijdag 5 april eveneens aan een keuring deelnemen.
Voor deze winnaars of winnaressen ligt er een pakket bloembollen te wachten.


NK-Tulpenkeuren-2022NK Tulpenkeuren 2022

Traditiegetrouw is et NK Tulpenkeuren weer bij Keukenhof in Lisse. Tussen de geuren en de beleving van Keukenhof in de lente met een overweldigende kleurenzee. Vele bezoekers kunnen vanaf 21 maart weer genieten van het mooie park. De bezoekers kunnen dit jaar weer mee doen en zelf keuren. Om dit goed te begeleiden komen leerlingen van het Fioretti college in Lisse hier hun stage invullen. Zij verwelkomen die week dagelijks 41 nationaliteiten in het park en verleiden hen deel te nemen aan de keuringen. Een mooie promotie van het vak, de Bollenstreek en Nederland!

 

 
 

Al vele jaren worden er in verschillende regio’s in ons land zogenaamde tulpenkeuringen georganiseerd. De beste deelnemers en deelneemsters kunnen uiteindelijk meedoen aan het Nederlands Kampioenschap. Het tulpen keuren is niet alleen een activiteit op zich, maar zorgt er tevens voor dat er tijdens de bijeenkomsten met elkaar van gedachten kan worden gewisseld (netwerken) en dat er nevenactiviteiten kunnen worden bezocht. Zo worden er hier en daar bedrijfsbezoeken aan het keuren verbonden of worden er interessante lezingen georganiseerd. Voldoende redenen derhalve om huis en haard te verlaten en aan de keuringen deel te nemen.

De organisatie van de regionale keuringen is in handen van regionale organisaties, die alle vertegenwoordigers hebben in de Raad van Advies van de Stichting NK Tulpen Keuren . De Stichting Nederlands Kampioenschap Tulpen keuren faciliteert de regionale activiteiten en organiseert het Nederlands Kampioenschap.

Bovenstaande regio’s houden hun keuringen in januari, februari en maart. Daarnaast is de stichting betrokken bij een keuring tijdens tijdens de Lenteflora in Lisse.

 NK tulpenkeuren 2016  1 april Keukenhof

25 jaar kampioenen

Nieuws:


De datum voor 2024 is vastgesteld op vrijdag 5 april 2024.
De winnaars van de regionale keuringen ontvangen een uitnodiging voor het NK.